Nieuws

Virtual reality-ervaring voor fysiek beperkte voetbalfan

Studenten van de opleiding Engineering hebben samen met opdrachtgever Job de module Serious Gaming op een bijzondere manier afgerond. Op zondag 12 januari waren ze samen met Job voor aanvang van de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV aanwezig in het voetbalstadion, met een speciale missie.

Voor de module Serious Gaming krijgen alle studenten van de opleiding Engineering een opdracht van iemand uit de zorg of het speciaal onderwijs. Deze opdracht voeren de studenten uit in samenwerking met de opleiding Ergotherapie. Ze ontwerpen en maken een prototype game voor een kind of jongere met een fysieke of meervoudige beperking.

De 18-jarige Job wilde graag virtual reality (VR) leren kennen, omdat het voor hem een kans is om levensechte ervaringen op te doen. Door zijn fysieke beperkingen is zijn leefwereld beperkt tot observeren, lezen en praten over. De studenten gaan in samenwerking met het Heerlense bedrijf Glasbak vanuit het Roda stadion 360 graden video’s maken, die Job op zijn telefoon kan draaien. Hiermee kan hij met VR ervaren hoe het voelt om op de middenstip van zijn favoriete voetbalclub te staan. De studenten hebben dit alternatief voorgesteld omdat de VR-game die ze hebben ontwikkeld (nog) niet op telefoon, PC of TV kan worden gebruikt.

Trots

Docenten van beide opleidingen zijn trots op hoe de studenten vanuit het perspectief van de opdrachtgever hebben gewerkt en Job deze bijzondere ervaring willen bieden. Het is een boeiende en leerzame samenwerking tussen de zorg- en technologieopleidingen van Zuyd.