Nieuws
nieuws

In memoriam: Richard Schwartzenberg

Met grote droefenis brengen wij het nieuws van het overlijden van onze gerespecteerde en geliefde oud-collega Richard Schwartzenberg op 24 januari jongstleden. Hij is 85 jaar geworden.

Hoffelijk

Richard werkte jaren als hoofddocent op de academie beeldende kunsten Maastricht, waar hij onder meer modellessen en anatomie gaf. Hij was nauw betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van de masteropleiding Scientific Illustration. Ook na zijn pensioen bleef Richard als erelid verbonden aan de opleiding. Richard was een man met een zeldzame soort hoffelijkheid die je tegenwoordig niet meer vaak ziet. Zijn humoristische en erudiete verschijning maakte hem altijd een bijzonder gewaardeerde deelnemer aan semesterevaluaties en officiële evenementen.

Bovenal was Richard een begenadigd kunstenaar met een encyclopedische kennis van de menselijke anatomie. Zijn iconische tekening van de rugspieren (hieronder te zien) prijkt nog steeds op de studiegids. Zijn humor, kennis en warme persoonlijkheid zullen gemist worden gemist. Onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden.

Uitvaart

De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op donderdag 30 januari om 12.30 uur in de Christus Koningkerk, Kluis 40, Geleen, waarna om 14.30 uur de crematieplechtigheid volgt in de aula van crematorium Nedermaas, Vouershof 1, Geleen.