Nieuws
Nieuws

ICT-studenten sluiten aan bij City Deal Kennis Maken Maastricht

Vandaag starten 200 eerstejaarsstudenten ICT met het project City Deal Kennis Maken Maastricht. Zij onderzoeken de komende tijd hoe technologie kan bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in de Maastrichtse wijk Mariaberg.

Meer dan 600 studenten

Lector en projectleider van Zuyd Nurhan Abujidi is erg blij met de deelname van de ICT-studenten. Door de deelname van de ICT-academie doen in totaal 8 verschillende opleidingen van Zuyd Hogeschool mee aan het project City Deal Kennis Maken Maastricht, een multidisciplinair leefbaarheidsproject onder leiding van Zuyd Hogeschool in samenwerking met de gemeente Maastricht en Maastricht University. ‘Het totaal aantal studenten van Zuyd Hogeschool stijgt daarmee naar 600’, zegt Abujidi. 

International Design Week Maastricht

Uiteraard gaat het niet alleen om de kwantiteit van de deelname, veel belangrijker is de kwaliteit. En die is uitermate hoog. Afgelopen week werkten bijvoorbeeld ruim 50 studenten van verschillende studierichtingen uit 13 landen aan presentaties die de leefbaarheid in de Maastrichtse wijken Mariaberg en Randwijck kunnen verbeteren tijdens de vierde editie van de International Design Week Maastricht. De opbrengsten van de studenten – waarvan een groot deel de laatste nacht doorhaalde om een de presentatie te perfectioneren – worden geïntegreerd in City Deal Maastricht. Abujidi: 'Afgelopen week was heel intens en opwindend. Vanuit het onderwijsperspectief bezien is het erg waardevol als studenten multidisciplinair werken, dus met studenten van andere opleidingen. Zeker als die studenten ook nog eens verschillende nationaliteiten hebben. Dus ik denk dat de studenten veel geleerd hebben, ook onze eigen studenten van de opleiding Built Environment. Vanuit het perspectief van het project, heeft deze week een eindproduct opgeleverd dat ons in staat stelt om realistische en relevante interventies door te voeren. In die zin is deze editie van de International Design Week echt van toegevoegde waarde geweest voor de stakeholders die betrokken zijn bij City Deal Kennis Maken Maastricht.'

RTV Maastricht maakte een item over de International Design Week Maastricht en verschillende studenten vertellen over hun belevenissen tijdens de afgelopen week.

Voor mij was het de eerste keer dat ik met mensen van andere studies heb samengewerkt. Zij lieten mij over mijn eigen grenzen heen denken. Dat was in het begin best spannend, maar al met al was dit een fantastische ervaring.

Suzane Kteich
Lebanese University, Architecture

Het geeft veel energie om met studenten van zoveel verschillende achtergronden samen te werken. Niet alleen qua nationaliteit, maar zeker ook qua studie. Het is mooi om te zien dat je met elkaar ook een sterke band kweekt tijdens zo’n week.

Erick Vaca
University of Manchester, Architecture & Urban Design