Nieuws

Zomertraining Goede start Zuyd succesvol

Vlak voor de start van het nieuwe studiejaar heeft het Studieloopbaancentrum van Zuyd Hogeschool voor het derde jaar op rij de zomertraining ‘Goede Start bij Zuyd – Studeren in het hbo’ georganiseerd. Dit jaar hebben maar liefst 174 nieuwe studenten daaraan deelgenomen.

Werken aan hbo-competenties

Het waren weer succesvolle dagen waarop studenten aan het eind van de zomervakantie een dag hard hebben gewerkt en in zichzelf hebben geïnvesteerd. De bedoeling van de zomertraining is de overgang van middelbare school of mbo naar hbo soepeler te laten verlopen en de eerste spannende randjes van de start bij Zuyd eraf te halen.

De nieuwe studenten hebben gewerkt aan drie belangrijke hbo-competenties: timemanagement, samenwerken in groepen en zelfstandig werken en goed communiceren. Deze thema’s zijn niet zomaar gekozen. Veel zittende studenten geven aan dat ze dit lastige competenties vinden.

Meer deelnemers

In totaal hebben 174 studenten deelgenomen aan de zomertraining. Dit jaar vond de zomertraining voor het eerst op drie Zuydlocaties plaats. Behalve in Heerlen ook op de Brusselseweg in Maastricht en Ligne Sittard, en dat heeft tot hogere deelnemersaantallen geleid onder studenten van de opleidingen in Maastricht en Sittard. De data waren bovendien zo gekozen dat de studenten na de zomertraining meteen konden deelnemen aan de introductieactiviteiten van hun eigen opleiding.