Nieuws
Nieuws

Simon Møller Jensen wint Music Award Maastricht

De 19e Music Award Maastricht van het Conservatorium Maastricht is zaterdag gewonnen door Simon Møller Jensen. Aan de prijs is een bedrag van 4.500 euro verbonden. De publieksprijs – ter waarde van 1.000 euro – ging naar Florin Mantale.

Winnaars

In totaal traden vijf pianisten van Conservatorium Maastricht op voor een overvolle zaal. De Music Award Maastricht wordt georganiseerd door Conservatorium Maastricht en Rotaryclub Maastricht. De jury, bestaande uit Andreas Braun, Daria van der Bercken, Herbert Schuch en voorzitter Stefan Rosu – intendant en bestuurder philharmonie zuidnederland – koos Simon Jensen als winnaar van de Music Award Maastricht. Jensen studeert bij Igor Roma aan het Conservatorium Maastricht. Hij speelde Piano Sonata nr 12 K.332/300k van Mozart en Etude nr 5, op. 10 van Chopin. De publieksprijs werd uitgereikt door de cultuurwethouder Janssen van Maastricht.

Samenwerking tussen cultuur en bedrijfsleven

De Music Award Maastricht is een initiatief van Conservatorium Maastricht en de Rotaryclub Maastricht. De samenwerking biedt meer loopbaankansen aan getalenteerde studenten van Conservatorium Maastricht. De Music Award Maastricht-edities staan afwisselend in het teken van viool, piano en zang.