Nieuws
Nieuws

Edwin Jacobs nieuwe directeur voor beeldende kunstenopleidingen

Het College van Bestuur heeft Edwin Jacobs per 1 september 2019 benoemd tot directeur voor de beeldende kunsten bij Zuyd Hogeschool. Onder zijn werkpakket vallen de bacheloropleidingen Vormgeving, Autonome Beelden Kunst, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Interdisciplinary Arts en Communication and Multimedia Design en de masteropleidingen Architectuur, Interieurarchitectuur en Fine Art and Design.

Brede kunstenachtergrond

Edwin Jacobs (Den Haag, 1960) is momenteel directeur van Dortmunder U, een centrum voor kunst en creativiteit en een van de top tien cultuurinstellingen in Duitsland. Voorafgaand aan zijn overstap naar Dortmunder U was hij onder meer directeur van het Centraal Museum in Utrecht en Museum De Lakenhal in Leiden. Hij realiseerde tal van (internationale) tentoonstellingen en beschikt als gevolg daarvan over een groot internationaal museaal netwerk en kunstenaarsnetwerk. Naast zijn werk is Jacobs actief in diverse besturen en commissies, onder andere bij Ruhr Kunstmuseen, Nordrhein-Westfalen Kunstmuseen en de Robert Bosch Stiftung Berlijn. Daarvoor fungeerde hij in diverse andere adviescommissies zoals de Raad voor Cultuur en de commissie voor oeuvreprijzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Jacobs volgde de Academie voor Beeldende Vorming en de masteropleiding Literatuur en Media van de Katholieke Hogeschool Tilburg en rondde daarvoor de Pedagogische Academie af. Hij begon zijn loopbaan als onderwijzer in het Montessori-onderwijs en als docent aan de Vakschool voor vormgeving (mbo).

Nieuwe directeur Edwin Jacobs (foto: Patrick Temme)