Nieuws

Studenten Zuyd Hogeschool helpen bij belastingaangifte

Studenten van de opleiding Finance & Control van Zuyd Hogeschool helpen mensen die zelf aangifte willen doen bij de digitale belastingaangifte of het online aanvragen van toeslagen tijdens de Invuldagen Belastingdienst. Mensen die hiervan (gratis) gebruik willen maken kunnen hiervoor op 26 maart en 2 april 2019 terecht in Bibliotheek Ligne (De Domijnen) in Sittard.

Op dinsdag 26 maart en dinsdag 2 april helpen een twintigtal studenten van de Zuyd-opleiding Finance & Control bezoekers van Bibliotheek Ligne bij het invullen van hun belastingaangifte. Studenten van deze Zuyd-opleiding hebben rond deze periode het blok Belastingrecht afgerond. Volgens docent Stefan Retrae een prima gelegenheid om de opgedane kennis om te zetten naar de praktijk. Deze service is gratis.

Digitale belastingaangifte

Bij de digitale belastingaangifte zijn veel gegevens al ingevuld. Nadat is ingelogd met DigiD, kunnen  de gegevens gecontroleerd en aangevuld worden. De studenten van Zuyd Hogeschool loodsen mensen door de stappen om digitaal aangifte inkomstenbelasting te doen. Daarvoor dienen uiteraard wel alle benodigde papieren en het DigID meegenomen te worden.

Aanmelden gratis ondersteuning belastingaangifte

Mensen die gebruik willen maken van de hulp van de Zuyd-studenten kunnen hiervoor een afspraak maken met de balie van de Ligne Bibliotheek, Ligne 2, Sittard (088-5995600) of via bibliotheek@dedomijnen.nl

De hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.