Nieuws
Nieuws

Minister Hugo de Jonge van VWS bezoekt Zuyd Hogeschool in Sittard

Op donderdag 14 maart brengt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een bezoek aan Zuyd Hogeschool in Ligne, Sittard. Aanleiding voor het bezoek is een hackaton die het Zuyd Innovation and Entrepreneurship Lab samen met Stichting Ophovenerhof heeft georganiseerd voor studenten van de minor ‘Toekomstgericht leiderschap’. De minister is geïnteresseerd in het initiatief en wil zich laten informeren.

Programma

Het programma vindt plaats in zaal H1.35 in Ligne en is als volgt:

  • 15.15 – 15.20 Toelichting op het concept Hackaton
  • 15.20 – 15.35 Toelichting op uitkomsten Hackathon onderverdeeld in drie thema’s 
  • 15.35 – 15.40 Toelichting op innovatief vermogen van studenten om op andere manier naar  problemen te kijken en noodzaak om hen te betrekken bij besluitvorming
  • 15.40 – 16.00 Plenaire discussie met de minister over hoe jongeren meer te betrekken bij besluitvorming en politiek

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Meld je dan aan bij Roy Broersma, senior docent van de faculteit Commercieel en Financieel Management.

Over Stichting Ophovenerhof

Stichting Ophovenerhof is een kleine, onafhankelijke organisatie die dagbesteding en woonbegeleiding organiseert voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De dagbesteding wordt georganiseerd op de Ophovenerhof in Sittard en Streekboerderij Daniken in Geleen. Daarnaast is er op de Ophovenerhof een Woonvorm gerealiseerd waar op dit moment 11 mensen wonen.