Nieuws

Internationale accreditatie THE-ICE voor Hotel Management School Maastricht

Een nationale en een internationale accreditatie én het continueren van het bijzonder kenmerk Kleinschalig en Intensief Onderwijs. Dat was de inzet van een intensief accreditatietraject dat de Hotel Management School Maastricht het afgelopen jaar heeft doorlopen. De opbrengst: met vlag en wimpel geslaagd op alle punten. De Hotel Management School Maastricht is geaccrediteerd door de organisatie THE-ICE (International Centre of Excellence in Tourism and Hospitality Education) gevestigd in Australië.

De accreditatie is een steun in de rug met het oog op de internationale ambities van de Hotel Management School Maastricht. De leden van het panel waren onder de indruk van het hoge niveau van het Maastrichtse hotelonderwijs. Met deze internationale erkenning hoopt de Hotel Management School Maastricht nog meer internationale studenten aan te trekken, zodat op de campus studenten met verschillende nationaliteiten en culturele achtergronden samen leven, leren en werken. Zo kan de Hotel Management School Maastricht nog beter gestalte geven aan haar missie: het afleveren van ‘gekwalificeerde en gepassioneerde hospitality professionals’ die een bijdrage kunnen leveren ‘aan de ontwikkeling en innovatie van de internationale hospitality industry’. 

Visitatie

Het visitatiepanel, bestaande uit vertegenwoordigers van de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie) en THE-ICE (International Centre of Excellence in Tourism and Hospitality Education), beoordeelde de opleiding met ‘goed’ op de vier NVAO-standaarden van de beperkte opleidingsaccreditatie en stelde vast dat de Hotel Management School Maastricht voldeed aan alle criteria die THE-ICE stelt aan haar leden. Verder waren de panelleden van mening dat de opleiding het bijzonder kenmerk Kleinschalig en Internsief onderwijs nog steeds verdient, onder andere vanwege zijn hechte community, de vele extra-curriculaire activiteiten en de bovengemiddelde resultaten van de afgestudeerden.

Uitstekende reputatie

In Nederland heeft de Hotel Management School Maastricht de afgelopen 65 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd. Jaarlijks krijgt de opleiding veel meer aanmeldingen dan er plaatsen zijn. Omdat de Hotel Management School Maastricht mensen opleidt voor de internationale gastvrijheidsindustrie kiest ze ervoor haar onderwijs te verzorgen in een multiculturele context en dat lukt het best als de studenten afkomstig zijn uit verschillende delen van de wereld.

Wereldwijd netwerk

Toetreding tot de community van THE-ICE betekent voor de Hotel Management School Maastricht toegang tot een groot, wereldwijd netwerk van hospitality-opleidingen. Belangrijk voordeel: vanaf nu neemt de Hotel Management School Maastricht elk jaar deel aan een internationale benchmark. Daarmee kan de opleiding zich verder op de kaart zetten als een toonaangevende, internationale hotelopleiding die aantrekkelijk is voor studenten uit binnen- en buitenland.

Meer informatie over de accreditatie is te vinden op de website van Hotel Management School Maastricht.