Nieuws

Hotel Management School Maastricht en HEVO bundelen krachten op gebied van hospitality en zorgvastgoed

Hotel Management School Maastricht en HEVO, consultants op het gebied van huisvesting en vastgoed, hebben hun krachten gebundeld. Door samenwerking en het combineren van de jarenlange kennis op het gebied van mensgerichte gastvrijheid en ontwikkelingen in het zorgvastgoed is HMSM/HEVO in staat zorginstellingen toekomstbestendig te maken vanuit organisatorisch- en vastgoedperspectief.

De wereld van zorginstellingen verandert in hoog tempo. Een belangrijke vraag hierbij is hoe je woon- en zorgconcepten kunt ontwikkelen waarin een positieve beleving van de klant, bewoner of patiënt het doel en vertrekpunt vormt. Met het juiste gastvrijheidsconcept maken organisaties het positieve verschil voor hun klanten, bezoekers, patiënten en medewerkers en leidinggevenden.

Hospitality denken

“Door het combineren van de kennis van HEVO op het gebied van zorgvastgoed met de kennis van de gerenommeerde Hotel Management School Maastricht, zijn we in staat zorgorganisaties integraal te adviseren op dit terrein”, aldus René Lolkema, senior adviseur HEVO.

Maarten Bos, hospitality consultant van de Hotel Management School Maastricht: “Steeds vaker merken we bij het ontwikkelen en vormgeven van gastvrijheid dat vastgoed een bepalende factor is voor de mogelijkheden in de organisatie. Het gebouw vormt een belangrijk kader waarbinnen de gastvrijheid wordt vormgegeven en zowel de cliënt/patiënt als de professionals betrekken dit gebouw als fysieke omgeving van de gastvrijheidsbeleving. In deze samenwerking kan HMSM/HEVO adviseren en inzicht geven in de consequenties van ‘hospitality denken’ in onder meer keuzes in vastgoed, bedrijfsprocessen en het handelen van mensen.” 

Samenwerking van start

De samenwerking start met twee projecten waarbij een ouderenzorginstelling en een organisatie die een gezondheidscentrum herontwikkelt worden geadviseerd op dit terrein.