Nieuws

1.250 events per jaar plannen doe je niet zomaar even

Je probeert je voor te stellen hoe dat gaat, als buitenstaander. Een theaterseizoen met zo’n 1.250 events plannen. Niet de week ervoor beginnen, zoveel is wel duidelijk. Maar hoe gaat het dan wel? In editie 3 van het online magazine Zuyd Unlimited onthult directeur Bas Schoonderwoerd van Parkstad Limburg Theaters de geheimen van theaterplanning, want 1.250 events in een theaterseizoen stoppen dat is niet niks …

Gelukkig weten ze bij Parkstad Limburg Theaters hoe ze adequaat moeten plannen. Het resultaat is dat theaterbezoekers ieder seizoen weer kunnen genieten van mooie voorstellingen. Hoe ze dat aanpakken vertelt theaterdirecteur Bas Schoonderwoerd in het artikel 'Hoe plan je 1.250 events per jaar?' in editie 3 van Zuyd Unlimited.

Plannenmakers over de kneepjes van het vak

Hebt u uw plannen voor 2019 al klaar, bij de opstart van het nieuwe jaar? Plannen en plannen maken is namelijk het thema van deze januari-editie van Zuyd Unlimited. Voor dit nummer interviewden wij mensen die dagelijks met plannen bezig zijn en daarin een cruciale rol vervullen. Femke de Bruijn, workforcemanager bij BLG Wonen is van mening dat een goede planner zichzelf dubbel en dwars terugverdient. Ook het plannen in een ziekenhuis kent zo zijn uitdagingen. Maurice Verdonschot, adviseur capaciteitsmanagement, doet daarover een boekje open.

Carrière op de rails?

En voor degenen die zich hebben voorgenomen om iets met hun carrière te doen: topmusicus Frits Damrow en Joris van den Beuken, directeur van recruitmentorganisatie Personato, vertellen over hun persoonlijke ervaringen en geven 4 Tips voor een goede carrièreplanning

Over carrière gesproken, die begint eigenlijk al als mensen nog niet op de arbeidsmarkt zijn. Als student kan een interessante stageplek namelijk een boost aan ervaringen en inzichten geven. Maar hoe ga je op zoek naar die boeiende stageplek? En hoe haalt een organisatie een goede stagiair binnen? Lees het artikel ‘Een stage plannen? Waarom zou je?’.

Verder in Zuyd Unlimited

In zijn column ‘Het einde van het mkb’ gaat Steven de groot, lector Innovatief Ondernemen bij Zuyd Hogeschool, in op de levensduur van mkb-bedrijven.

Dit, en nog veel meer lees je in Zuyd Unlimited. Zuyd Unlimited voortaan ook in uw mailbox? Dan kunt u zich (gratis) abonneren. U ontvangt het online magazine Zuyd Unlimited dan 5x per jaar.