Nieuws
Nieuws

Eerste diploma Engineering uitgereikt

Franek Prevoo nam vandaag als eerste afgestudeerde van de brede bacheloropleiding Engineering zijn getuigschrift in ontvangst. De opleiding Engineering startte in het studiejaar 2015-2016. Prevoo heeft zijn opleiding in drie jaar afgerond omdat hij het verkorte vwo-traject volgde.

Uitreiking

Prevoo werd toegesproken door directeur van de faculteit Bèta Sciences and Technology Bert Schroën en afstudeerbegeleider Bart Muijters. Vervolgens reikte Muijters het getuigschrift uit aan Prevoo.

Over Engineering

De opleiding Engineering bestaat sinds 1 september 2015 en is voortgekomen uit de opleidingen: Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde. De opleiding biedt vijf afstudeerrichtingen Mechanical Engineering, Energy Engineering, Electrical Engineering, Healthcare Engineering en Industrial Engineering and Management. De opleiding geeft studenten handvatten om de wereld om hen heen zo vorm te geven dat dit het leven van mensen veraangenaamt.

Praktijkgericht

Tijdens de opleiding Engineering werken studenten aan echte praktijk- en onderzoeksopdrachten van en voor het bedrijfsleven. Dit gebeurt ook steeds vaker buiten de muren van Zuyd Hogeschool. Studenten werken samen met andere studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven. ‘Ik vond het een leuke opleiding, vooral door de projecten. Daar kon ik helemaal in opgaan, soms misschien iets teveel, dan verloor ik uit het oog dat ik ook nog vakken naast de projecten moest doen’, zegt Prevoo enthousiast. Docent Muijters licht toe: ‘Het verkorte vwo-traject is compacter en daardoor zwaarder. De student moet veel meer aan zelfstudie doen.’

Brede bachelor

De brede bachelor betekent dat studenten ook van andere richtingen binnen Engineering lesstof krijgen. Prevoo: ‘Het interessante van projecten vind ik om vraagstukken of problemen op te lossen. Of het nou een project is vanuit Healthcare Engineering, Energy Engineering of Mechanical Engineering.’