Nieuws
Nieuws

Gilbert de Bontridderprijs voor Morena Bamberger

Morena Bamberger ontving op donderdag 5 juli de Gilbert de Bontridderprijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student van de opleiding Autonome Beeldende Kunst van de faculteit van de Kunsten Maastricht. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een werk uit de nalatenschap van Gilbert de Bontridder. Weduwe Magda de Bontridder reikt de prijs elk jaar uit.

Juryrapport

Het juryrapport is lovend over Bamberger. ‘Zij onderscheidt zich van de rest, zowel in het vertellen van haar verhaal als in haar suggestie van een alternatief universum. Haar presentatie toont een rijke, authentieke verbeeldingskracht die kan uitmonden in een nieuwe artistieke stem. We waarderen het dat zij haar denkbeeldige wereld deelt. Niet alleen met haar directe omgeving, maar ze legt ook een verbinding naar haar publiek. Ze werkt met echte mensen in de echte wereld, terwijl ze die tegelijkertijd uitnodigt in haar droomwereld’, aldus de jury.