Nieuws

Conferentie Bruggen Bouwen inspireert tot interprofessionele samenwerking

Op dinsdag 5 juni organiseren docenten van Zuyd Hogeschool en docenten van een aantal andere hogescholen een middag met inspirerende sessies en interactieve workshops over het thema interprofessioneel onderwijs en samenwerken. Via deze conferentie willen zij hun jarenlange ervaringen en expertise op het gebied van interprofessioneel onderwijs graag delen met andere docenten, studenten en professionals. U bent van harte welkom om de conferentie bij te wonen.

Samenwerking

De middag is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het kernteam interprofessioneel onderwijs Zuyd, het Brightlands innovatieprogramma ‘Limburg Meet’ (LIME) en de werkgroep IPOS van de faculteit Gezondheidszorg. 

Studenten en interprofessioneel samenwerken

Tegenwoordig krijg je als docent, student en professional te maken met complexe problemen waar geen eenduidige oplossing voor is. Dit vraagt om de inzet van meerdere disciplines en van professionals met verschillende achtergronden. Daarom is het belangrijk dat ook studenten tijdens hun opleiding deelnemen aan interprofessioneel onderwijs en leren interprofessioneel met elkaar en de praktijk samen te werken.

Voor wie bedoeld?

De conferentie is bedoeld voor alle docenten, studenten en professionals uit de praktijk, die concrete voorbeelden willen horen, ervaringen willen delen en inspiratie willen opdoen over interprofessioneel onderwijs en samenwerken.

Programma

Het programma bestaat uit twee workshop-rondes waarbij de deelnemers samen aan de slag gaan. Daarnaast zijn er presentaties waar je inspiratie kunt opdoen via kennis en ervaringen van anderen. De pauze is het momentom nader met elkaar kennis te maken, zodat je elkaar in de toekomst gemakkelijker kunt vinden om nog meer interprofessioneel onderwijs te ontwikkelen en dusdanig samen te werken. 

  • 14.00-14.15 u: Ontvangst centrale hal
  • 14.15-14.30 u: Plenaire opening
  • 14.30-15.30 u: Ronde 1

Workshop: Leren samenwerken in co-creatie
Presentaties: Preventie als baanbrekend thema / LIME: innovatie door co-creatie
Workshop: Docentscholing IPOS
Presentaties: Ervaringen met interprofessioneel onderwijs Fontys (FPH) / IPOS praktijkleren: Mens Achter de Patiënt (MAP) 

  • 15.30-16.00 u: Pauze
  • 16.00-17.00 u: Ronde 2

Workshop: Vital Communities
Presentaties: IPOS onderwijs binnen de faculteit Gezondheidszorg /  Persoonsgerichte zorg en innovatie: van wens naar werkelijkheid bij Radboudumc
Workshop: Minor Interfacing tomorrow: iedereen is een ontwerper!
Presentaties: Integratie project duurzame wijktransformatie / Minor Technologie in de Zorg

Locatie

De conferentie vindt plaats bij Zuyd Hogeschool | Nieuw Eyckholt 300, Heerlen. Voor externe gasten reserveren wij een parkeerplaats (nadat men zich heeft aangemeld voor de conferentie). 
Contactpersoon

Vragen? Stuur een mail naar Marije Duijsens.