Nieuws
110 ICT-studenten delen passie tijdens driedaagse ZuydLAN-party

110 ICT-studenten delen passie tijdens driedaagse ZuydLAN-party

ZuydLAN is inmiddels een begrip geworden. Van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 mei is het Atrium van Zuyd Hogeschool, op locatie Nieuw Eyckholt in Heerlen weer gevuld met gamende ICT-studenten en overige geïnteresseerden. De 9e editie van ZuydLAN, een LAN-party georganiseerd door en voor studenten van de opleiding ICT van Zuyd Hogeschool (en een aantal alumni), belooft weer een groot succes te worden.

Ruim 110 gamers, 200 broodjes, 180 knakworsten, 192 tosties, 3 kilo koffie, 1 kilo cervelaatworst, 7 kilo appels en 3 dagen gamen: dat is de 9e editie van ZuydLAN, dé LAN-party van Zuyd Hogeschool.

PlayerUnknown Battlegrounds, Minecraft, Counter-Strike
Drie dagen kunnen de deelnemers elkaar uitdagen om tegen en met elkaar én met eventuele bezoekers te gamen. De deelnemers zijn vrij om te bepalen welke games ze spelen, zoals bijvoorbeeld een trendy game als PlayerUnknown Battlegrounds. In competities binden de ‘Lanners’ de strijd tegen elkaar aan in games als Minecraft of Counter-Strike.

In Minecraft bijvoorbeeld krijgt de speler een stuk grond die bebouwt en bewerkt moet worden. De jury van ZuydLAN beoordeelt het digitale bouwwerk op esthetische en functionele aspecten. Niet alleen fun dus, maar zeker ook leerzaam. Voor de winnaars zijn een aantal prijzen beschikbaar gesteld.

Part of the game
En omdat drie dagen gamen hongerig maakt, is door de organisatie ook voor de catering tijdens ontbijt en lunch gezorgd en zijn er zo’n 200 broodjes, 180 knakworsten, 192 tosties, 3 kilo koffie, 1 kilo cervelaatworst, 7 kilo appels zijn besteld. Verder hebben de (oud)studenten ook gezorgd dat alle benodigde facilitaire voorzieningen, netwerken, stroomvoorzieningen in orde zijn, want ja, ook dat is part of the game.

Passie
Bij een LAN-party ontmoeten mensen met een passie voor gamen elkaar en dat staat – zoals in alle voorgaande edities – weer garant voor een goede relaxte sfeer tijdens de 9e editie van ZuydLAN.

Volg ZuydLan op Facebook of check de website: www.zuydlanheerlen.nl