Nieuws
Nieuws

Zuyd Hogeschool uitblinker in de Keuzegids Masters 2018

Zuyd Hogeschool wordt gekwalificeerd als “uitblinker” in de Keuzegids Masters 2018. Twee van de zeven beoordeelde opleidingen hebben het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ ontvangen: Architectuur en Scientific Illustration.

De 104 punten die de opleiding Scientific Illustration heeft gekregen betekent de hoogste score van alle hbo-masteropleidingen in Nederland. Met een overall puntentotaal van 68 behaalt Zuyd veruit de hoogste score van alle algemene hbo-instellingen die masteropleidingen aanbieden. Daarmee laat Zuyd instellingen als Fontys, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Avans en Inholland achter zich. Alleen Artez – een hogeschool speciaal voor de kunsten in het oosten van het land en eveneens “uitblinker” volgens de Keuzegids – scoort met een overall puntentotaal van 69 licht hoger dan Zuyd.

Vijf van de zeven beoordeelde opleidingen van Zuyd behalen een eerste plaats binnen hun vakgebied. De opleidingen Advanced Nursing Practice, Arts Therapies, Personal Leadership in Innovation and Change, Scientific Illustration en Architectuur eindigden allen bovenaan de lijst. 

De kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ is voorbehouden aan opleidingen die in de ranglijsten van de Keuzegids een totaalscore van tenminste 76 punten behalen. 

Keuzegids Masters

De Keuzegids Masters wordt jaarlijks uitgegevens door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Dit is een organisatie die zich richt op het verhogen en inzichtelijker maken van onderwijskwaliteit.