Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 1

Over de lector

Dr. Steven de Groot is lector van het lectoraat Innovatief Ondernemen sinds 1 januari 2017. Hij werd geïnstalleerd als lector op 26 januari 2018.

Steven de Groot studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en studeerde onderwijskunde en bedrijfskunde. Hij werkte vijftien jaar als organisatieadviseur voor multinationals, MKB en overheidsorganisaties op het gebied van kennismanagement, veranderkunde, innovatie en organisatieontwerp en werkte vijf jaar aan de Universiteiten van Wageningen en Tilburg waar hij onderzoek deed naar innovatie en leernetwerken.

Recent was Steven acht jaar manager bij de Nationale Politie waar hij leiding gaf aan de landelijk organisatie voor informatiemanagement en betrokken was bij de transitie van de nieuwe Informatiemanagement-organisatie. Steven promoveerde in 2014 aan de TUe bij Innovation Sciences op ontwerpgericht onderzoek naar principes uit de esthetica en design thinking in taak-en organisatieontwerp en hij is auteur van diverse boeken over organisatiekunde en teven gastdocent aan diverse universiteiten en hogescholen. 

De belangrijkste publicaties van Steven vindt u hier.

English version of the inaugural speech of Dr. Steven de Groot

Contact

Lectoraat Innovatief Ondernemen
Ligne 1
6131 MT Sittard

T +31 (0)46 420 70 60