Voor studenten
Voor studenten

Aanpassingen locaties

Het geld uit het NPO potje wordt ook besteed om de Zuyd locaties gezelliger te maken en ruimtes te creëren waar studenten elkaar kunnen ontmoeten of kunnen samenwerken. Zo kun je in Heerlen nu een potje tafelvoetbal of tafeltennis spelen. En op de hotelschool in Maastricht kun je van je lunch genieten in een super stylish studentenrestaurant.

Voetbal- en tafeltennistafels in Heerlen

Misschien heb je ze al zien staan: één tafeltennistafel op het terras van het restaurant en twee voetbaltafels in het restaurant en in het Atrium. Aangeschaft omdat de Heerlense studenten dat graag wilden. En betaald met NPO geld.

Zin in een spelletje? Spelbenodigdheden zijn te leen bij de receptie. Door je collegekaart tijdelijk af te geven, krijg je ze mee.

Computers en muzieksoftware voor het Conservatorium

De Bonnefantenstraat in Maastricht heeft sinds kort op de 3e verdieping nieuwe computers inclusief muzieksoftware. Deze middelen zijn vanuit het project NPO geplaatst. Samen met studenten zijn de verschillende behoeftes en wensen in kaart gebracht op het gebied van de inrichting.

Heb jij voor de Bonnefantenstraat ideeën over de inrichting? Geef je ideeën dan door aan de Studentcouncil via studentcouncil.klassiek@zuyd.nl

Make-over studentenrestaurant Hotelschool

Het studentenrestaurant Refresh! van de hotelschool heeft een nieuwe kleur op de muur, nieuw meubilair, veel planten en een paar geweldige zwart-wit foto's van Refresh in 1972! De afgelopen maanden heeft een klein team hard gewerkt aan deze renovatie. Het nieuwe ontwerp is gemaakt door studenten, medewerkers en interieurarchitect en alumnus Gerben van der Molen.  

'Het was een eer en een genoegen. Het doel was om een ruimte te creëren waar studenten van 's ochtends tot 's avonds graag hun tijd doorbrengen, om te werken maar ook om te ontspannen: één grote huiskamer op de campus. Ik vond het leuk om tijdens de brainstorm sessies naar de ideeën en meningen van de studenten te luisteren en die mee te nemen in het ontwerp. Zij moeten hun inbreng terug kunnen zien in het eindresultaat!’ aldus Gerben.