Gezondheidszorg en Welzijn
Gezondheidszorg en Welzijn

Lea-Marijke Bälack (26), vierdejaars Fysiotherapie

Sport en bewegen zijn mij met de paplepel ingegoten. Ik doe aan volleyballen, wandelen, klimmen en trailrunnen en train momenteel voor de triatlon. Na de middelbare school ben ik gestart met de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen in België. Dat bleek niet helemaal wat ik zocht. Dus heb ik een tussenjaar genomen en ben me verder gaan oriënteren.

De opleiding is geweldig

Wordt het Ergotherapie of Fysiotherapie? Daarover heb ik nog even getwijfeld. Om me een goed beeld te vormen, heb ik een dag meegelopen met mijn broer die als fysiotherapeut werkt in het Uniklinikum in Aken en met een ergotherapeut die daar ook werkt. Het is fysiotherapie geworden vanwege de sterke link met sport en bewegen. De opleiding is echt geweldig. Het probleemgestuurd onderwijs past heel goed bij mij. Je vergaart kennis en gaat er meteen praktisch mee aan de slag. Zo oefen je direct vaardigheden en het geleerde beklijft beter.

De kansen liggen voor het oprapen

De sfeer op de opleiding is fijn en je hebt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en verdiepen. De kansen liggen voor het oprapen. Als student word je direct gezien als een collega; je bent een fysiotherapeut die nog lerende is in plaats van een student die leert om fysiotherapeut te zijn. Ik was al lid van de Academieraad, vrijwilliger bij een survivalweek voor jongeren met een handicap en assistent-trainer bij de vaardigheidslessen van de 1e- en 2e-jaars. Ik was begeleider bij van het FitCare4U therapieprogramma van Adelante; een uitdagend en leuk programma voor jongeren vanaf 12 jaar met hulpvragen op het gebied van zelfredzaamheid. En ik heb een fantastische buitenlandse stage gedaan bij de Katharinehöhe in Schönwald im Schwarzwald, een op kinderoncologie en kindercardiologie gespecialiseerde revalidatiekliniek.

Nieuw avontuur

Over een paar maanden ben ik klaar! Ik ben al voorzichtig aan het zoeken naar een baan, liefst in een revalidatiecentrum in Oostenrijk of Zwitserland. Mijn baan wil ik combineren met de master ‘Exercise & Neurological Science’ in Hamburg. Ik heb veel zin om aan de slag te gaan, het avontuur lonkt.

Je hebt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en verdiepen.

Lea-Marijke Bälack (26)
Vierdejaars Fysiotherapie