Gezondheidszorg en Welzijn
Gezondheidszorg en Welzijn

Audrey Bastian, vierdejaars Ergotherapie

Na mijn middelbare school heb ik me goed georiënteerd op een vervolgstudie. Ergotherapie sprak me meteen aan, vooral vanwege de breedte van het werkveld. De opleiding is alles wat ik ervan had gehoopt en meer. Je krijgt alle vrijheid om te ontdekken wie je bent en waar je passie ligt.

Mijn hart ligt bij innovatie

Zo heb ik ontdekt dat mijn hart ligt bij innovatie. Tijdens de opleiding is daar veel aandacht voor en dat was voor mij een eyeopener. Al in het eerste jaar komen robots en domotica aan bod. Op de opleiding zijn verschillende leslokalen ingericht als appartement met de laatste technologische snufjes. Als student leer je zo nieuwe technologie kennen, kun je zelf ervaren hoe het werkt en leer je ermee omgaan. Een interessant onderwerp is de toepassing van sociale robots in de zorg. Neem de aaibare robotzeehond Paro om het welzijn van verpleeghuisbewoners te vergroten. Maar er zijn ook al veel andere toepassingen van robots. We leren om zelf een robot te programmeren, bijvoorbeeld als een maatje voor een patiënt of om afspraken in herinnering te brengen. Unieke ondersteuning op maat die het leven van mensen makkelijker maakt en hun zelfredzaamheid vergroot.

Talloze mogelijkheden

Toen ik startte met de opleiding had ik het beeld dat je als ergotherapeut gaat werken in een revalidatiekliniek of praktijk. Ik weet nu dat er veel meer mogelijkheden zijn. De opleiding biedt alle ruimte om je eigen pad uit te stippelen. In het derde jaar heb ik de minor ‘Innovating Business’ gevolgd bij Business Studies. Je leert hier over innovatie en het proces erachter. Heel interessant. Ik heb onder meer stage gelopen bij de gemeente Peel & Maas en vanuit de ergotherapeutische expertise meegewerkt aan de inzet van een digitaal platform waar patiënten en professionals hun ervaringen aan elkaar delen om zo de kwaliteit van ondersteuning en zorg te verbeteren. Het platform moest laagdrempelig en toegankelijk zijn voor burgers en professionals. Een bijzondere stage die mij veel nieuwe inzichten heeft gegeven.

Mijn hart ligt bij innovatie.

Audrey Bastian
vierdejaars Ergotherapie

De toekomst ligt open

Binnenkort studeer ik af. Het lijkt mij interessant om bij een gemeente te werken en daar vanuit de ergotherapeutische visie te werken aan zelfredzaamheid van inwoners. Maar met het diploma Ergotherapie op zak ligt de toekomst voor me open. Ik verheug me op de ontdekkingsreis over wat ik allemaal met deze studie kan doen.    

Terug naar de hoofdpagina