Nieuws
Nieuws

Roermondse samenwerking Zuyd Hogeschool en Gilde Opleidingen krijgt verder vorm met start onderwijs en inspiratiesessies

De samenwerking in Roermond tussen Zuyd Hogeschool en Gilde Opleidingen krijgt steeds meer vorm. Onlangs is het logo van Zuyd toegevoegd bij het Gilde Opleidingen-logo op de gevel van de vestiging aan de Kasteel Hillenraedtstraat. Aanleiding is dat Zuyd, begin dit schooljaar, is gestart met het geven van hbo-onderwijs voor werkenden in Roermond en omgeving. Zuyd heeft hiertoe haar intrek genomen bij Gilde Opleidingen. Ontwikkelingen te over in Roermond. Want binnenkort starten in de bisdomstad ook de eerste in-company trainingen en organiseert Zuyd in december inspiratiesessies voor professionals. De sessies kunnen kosteloos bijgewoond worden en zijn bedoeld om kennis te maken met het onderwijsaanbod.

Hbo-onderwijs voor werkenden

De activiteiten worden verzorgd door Zuyd Professional. Zuyd Professional is een onderdeel van Zuyd Hogeschool en richt zich op werkenden die zich willen laten bij-, om- of opscholen in Limburg. Dit schooljaar is in Roermond onder meer gestart met de cursus Projectmanagement en Toegepaste Artificial Intelligence. Dit zijn thema’s waar de regio behoefte aan heeft, zo is tijdens eerdere verkenningen in de regio Midden-Limburg gebleken. ‘In de inspiratiesessies die in december georganiseerd worden, kunnen werkenden kennismaken met het aanbod van Zuyd Professional, bijvoorbeeld op het gebied van projectmanagement, personal leadership, toegepaste Artificial Intelligence en Businessmodellen in de circulaire economie.’ aldus Anja Kluyskens, projectleider Leven Lang Ontwikkelen bij Zuyd Professional.  

‘Samen de regio goed bedienen’

Zuyd Hogeschool is nu naast Heerlen, Maastricht en Sittard ook in Roermond actief. ‘Een regulier hbo- programma opzetten, kost veel tijd‘, zegt Luc Verburgh, voorzitter van het college van bestuur van Zuyd Hogeschool. ‘Vandaar dat we gekeken hebben wat op kortere termijn haalbaar is. En dat zijn vraaggerichte korte opleidingstrajecten voor werkenden. Om samen de regio goed te kunnen bedienen en elkaar te versterken heeft Gilde Opleidingen hiervoor deze locatie beschikbaar gesteld. Daar zijn we Gilde zeer dankbaar voor.’

‘Samen kijken we naar de toekomst’

‘Samen kijken we naar de toekomst en voeren we onder andere gesprekken over het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen van mbo naar hbo en hoe we kunnen aansluiten bij de behoeftes van het bedrijfsleven in onze regio’, zegt Peter Thuis, voorzitter van het college van bestuur van Gilde Opleidingen. ‘Ik ben trots op deze samenwerking en wat het in de toekomst nog meer voor Midden-Limburg kan gaan betekenen. Het is een mooie mijlpaal dat het logo van Zuyd Hogeschool nu op onze gevel hangt’.

Ontwikkelen en carrièreswitch

Zuyd Professional verzorgt (avond) opleidingen en trainingen op de vakgebieden Management & Leiderschap, ICT &Techniek en Professionele Vaardigheden. Dit type hbo-onderwijs is gericht op personen die zich voor hun werk verder willen laten ontwikkelen of een carrièreswitch willen maken. Meer informatie zie www.zuydprofessional.nl.

Vlnr: Peter Thuis (voorzitter College van Bestuur Gilde Opleidingen), Luc Verburgh (voorzitter College van bestuur Zuyd Hogeschool), Gé Moonen (voorzitter & ambassadeur Keyport) en Dirk Franssen (wethouder Economische Zaken, Roermond) poseren voor de gevel aan de Kasteel Hillenraedtstraat (fotografie door ‘Limburg Bouwt’)

Het team van Zuyd Professional tijdens een feestelijke bijeenkomst in hun nieuwe onderkomen in Roermond.