Nieuws
Nieuws

Jazzmuzikant Peter Willems wint Conservatorium Talent Award

Student Peter Willems van Conservatorium Maastricht heeft de Conservatorium Talent Award (CTA) 2022 gewonnen. De jazzmuzikant heeft 5000 euro gekregen voor zijn talentontwikkeling en om op te treden tijdens de eerstvolgende editie van Jazz en Duketown.

Peter kreeg de award op 22 mei in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.
De CTA is een uniek muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in diverse disciplines: van zang tot gitaar en van trombone tot contrabas. De beste studenten van zeven Nederlandse conservatoria streden dit jaar om de Conservatorium Talent Award 2022.

Authenticiteit

Tijdens het programma speelde elke finalist een set (met minimaal één zelfgeschreven compositie) met een eigen band. Een vakjury beoordeelde de talenten op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. ‘s Avonds traden de kandidaten op met het beroemde Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Daarna werden de prijzen uitgereikt. Van de zeven finalisten kreeg Peter (contrabas en zang) de meeste stemmen. De jury, bestaande uit Aad van Nieuwkerk, Tom Trapp, Guy van Hulst, Mischa Andriessen en Deborah J. Carter, roemde Peter om zijn spel: "De jury was enthousiast over zijn creativiteit en authenticiteit, de verschillende instrumentaties en de dynamische benadering van de bezetting", zegt juryvoorzitter Van Nieuwkerk.

Jazz in Duketown

De Conservatorium Talent Award is onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Met de finalisten en leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw organiseert het Cultuurfonds ook workshops voor jonge musici in verschillende regio's in Brabant.