Nieuws

Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht continueren samenwerking doorstroomminor masteropleidingen

Vanmiddag hebben Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht een contract ondertekend waardoor studenten die de doorstroomminor van Zuyd Hogeschool behalen en de bacheloropleiding hebben afgesloten, ook de komende jaren direct toegang krijgen tot diverse masteropleidingen van de Universiteit Maastricht (UM), zonder schakelprogramma’s of toelatingsexamen. Door het ondertekenen van het contract wordt de samenwerking die beide onderwijsinstituten in 2009 op dit gebied zijn aangegaan gecontinueerd tot 1 september 2023.

Doorstromen naar universitaire masteropleidingen

Studenten van de Zuyd-opleidingen Finance & Control, Accountancy, Commerciële Economie, Facility Management, Hotel Management, International Business, Business Studies, Technische Bedrijfskunde en ICT kunnen de doorstroomminor volgen (nadat de toelatingstoets is behaald en de bacheloropleiding is afgesloten). De doorstroomminor biedt de mogelijkheid om door te stromen naar specialisaties binnen: de masteropleiding International Business, de masteropleiding Learning and Development in Organisations, de masteropleiding Global Supply Chain Management and Change en de masteropleiding Business Intelligence and Smart Services. En verder geeft de doorstroomminor ook toegang tot de Master of Science Economics and Strategy in Emerging Markets (MSc ESEM).

Ondertekening

De verlenging van het samenwerkingscontract is op 21 januari ondertekend door Peter Møllgaard, dean UM/School of Business and Economics (links op de foto) en Dries Lodewijks, faculteitsdirecteur Management en Recht en directeur faculteit Commercieel en Financieel Management van Zuyd Hogeschool (rechts op de foto).