Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Blauw 1

Optimaliseren Kennisintensieve Bedrijfsprocessen

Boekhoudschandalen, directieleden die een gevangenisstraf van 25 jaar uitzitten, burgers en klanten die het zat zijn om op dezelfde vraag vier verschillende antwoorden te krijgen, het verstrekken van onjuiste subsidies en de constante roep om transparantie. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van organisaties die de grip verloren zijn. Hoe komt dat nu?

Organisaties zijn in constante tweestrijd. Aan de ene kant willen ze meer flexibiliteit en minder regels, maar aan de andere kant willen ze de bedrijfsrisco’s beperken. Het is belangrijk om hierbij de juiste balans te vinden en een wendbare organisatie te creëren. ‘Bedrijfsregel Management’ is het geheel van methoden, technieken en gereedschappen die kunnen bijdragen aan het realiseren van zo’n wendbare organisatie. Organisaties zijn niet vrij in de manier waarop ze producten en diensten leveren, maar zijn gebonden aan de eisen die gesteld worden in de wetgeving, regelgeving en het (intern) beleid. Het vertalen van wet- en regeling naar de inrichting van bedrijfsprocessen, bedrijfsbeslissingen en gegevens in organisaties dient op een consistente, precieze, verifieerbare en valideerbare manier te gebeuren. Het lectoraat Optimaliseren Kennisintensieve Bedrijfsprocessen focust zich op onderzoek naar het inrichten van deze bedrijfsprocessen, bedrijfsbeslissingen, gegevens en bedrijfsregels.

Door onderzoeksprogramma’s vorm te geven en uit te bouwen wil het lectoraat meerwaarde creëren voor de studenten, docenten en onderzoekers van Zuyd, alsmede voor de beroepspraktijk en de wetenschappelijke wereld. Samengevat is het doel van het lectoraat voor de komende jaren: samenwerken met studenten, docenten en het bedrijfsleven aan het ontwikkelen en verspreiden van nieuwe inzichten en oplossingen voor praktische vraagstukken met betrekking tot kennisintensieve bedrijfsprocessen.

 

Lectorale rede

Lees de lectorale rede (pdf)

Contact

Lectoraat Optimaliseren Kennisintensieve Bedrijfsprocessen
Ligne 1
6131 MT Sittard

E diana.wetzels@zuyd.nl
T +31 (0)46 420 70 92