Nieuws
Nieuws

Minister Dijkgraaf bezoekt Zuyd, VISTA en UM in Maastricht

Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bezoekt maandag 23 mei Maastricht. Een zogeheten onderwijskolombezoek. Samen met een groep onderwijsambtenaren gaat hij naar Zuyd (hbo), VISTA College (mbo) en Universiteit Maastricht (wo). Ook beantwoordt hij vragen van studenten in de Tapijnkazerne. De dag wordt afgesloten met een strategisch werkdiner in Teaching Hotel Château Betlehem van de Hotel Management School Maastricht van Zuyd.

Belang onderwijsinstellingen voor (Eu)regio

De delegatie bezoekt eerst VISTA College. Hier praten ze met studenten en docenten over onderwerpen die te maken hebben met internationalisering. Daarna gaat het gezelschap naar Zuyd. Voorzitter Luc Verburgh van het College van Bestuur ontvangt de minister samen met enkele (docent-)onderzoekers, lectoren, studenten en professionals uit het werkveld. De minister maakt kennis met verschillende projecten die de verbinding tussen Zuyd en de (Eu)regio illustreren, zoals:

  • De doorlopende leerlijnen (de aansluiting tussen mbo, hbo en wo).
  • De samenwerking van Zuyd en Chemelot Innovation and Learning labs (CHILL).
  • De initiatieven van Zuyd en Politie Limburg om criminele, grensoverschrijdende geldstromen tegen te gaan.
  • De rol van Artificial Intelligence in de Euregio.
  • Diverse projecten van Zuyd en partners op het gebied van technologie in de zorg.

Aansluitend gaat de minister langs bij Universiteit Maastricht. Daar staan twee onderwerpen op het programma: ET Pathfinder, de testfaciliteit voor de Einstein Telescope, en YUFE (Young Universities for the Future of Europe).

Spreek je Uit!

In de Tapijnkazerne praat Dijkgraaf met studenten van mbo, hbo en wo tijdens de ‘Spreek je Uit!-bijeenkomst’. Studenten kunnen vragen stellen over onderwijskwaliteit, het leenstelsel en studentenwelzijn.

Tijdens het strategisch werkdiner in Teaching Hotel Château Betlehem wordt over verschillende onderwerpen gediscussieerd. De drie instellingen nodigen, naast een collegelid, ieder twee gasten uit: een interne en externe gast. Zuyd heeft gouverneur Emiel Roemer van de provincie uitgenodigd en Jol Stoffers, lector en bijzonder hoogleraar Employability.

Aanmelden ‘Spreek je Uit!’

Hoe is het om nu te studeren? Waar maak je je zorgen over? Wat kan er beter? Minister Dijkgraaf hoort het graag van studenten tijdens ‘Spreek je uit!’. Hij gaat bij onderwijsinstellingen door het hele land langs om te horen wat er speelt, hoe studenten naar de toekomst kijken en wat hun ideeën zijn om dingen anders te doen. Die verhalen en ideeën kan hij gebruiken om zaken te veranderen.

Geef bij je aanmelding door welk onderwerp wat jou betreft zeker aan de orde moet komen. Voor de hand liggende onderwerpen zijn studiefinanciering, kwaliteit van het onderwijs, de relatie onderwijs-arbeidsmarkt en studentenwelzijn. Maar laat vooral weten waar jíj het over wilt hebben. De aangedragen onderwerpen sturen we vooraf door naar de minister.

Wanneer: maandag 23 mei, van 16.30 tot 18.00 uur
Waar: Maastricht University, Tapijnkazerne 11, zaal F0.014
Voor wie: studenten Zuyd Hogeschool en Maastricht University
Voertaal: Engels

Je kunt je aanmelden via een mail naar info@zuyd.nl. Vermeld daarin je naam, je opleiding en het onderwerp dat je wilt bespreken.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Kom ook en spreek je uit!