Gezondheidszorg en Welzijn
Gezondheidszorg en Welzijn

Maartje Geraedts (21), eerstejaars Verpleegkunde

Ik ben erg blij met mijn keuze voor Verpleegkunde. Ik heb hiervoor al de mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg afgerond en daarna gewerkt in de gehandicaptenzorg. Dat vond ik erg leuk en de doelgroep interessant. Toch heb ik ervoor gekozen om verder te studeren. Ik was nog erg jong en wilde me verder ontwikkelen en mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Verbreding van kennis en vaardigheden

Overigens heb ik nog even getwijfeld tussen Social Work en Verpleegkunde. Het is Verpleegkunde geworden vanwege de verbreding van mijn kennis en vaardigheden. Social Work zag ik juist meer als een verlengde van mijn opleiding Maatschappelijke Zorg. Ik ben nu eerstejaars en het bevalt erg goed. Omdat ik nogal een doener ben, zag ik best op tegen de theorie en hoorcolleges. Het grappige is nu dat ik die juist erg interessant vind. Het is boeiende materie en de stof nodigt uit tot verdere verdieping, dat had ik niet verwacht. Ik ben gemotiveerd, houd alles goed bij. Tot nu toe gaat het me goed af en haal ik goede cijfers. De sfeer op de opleiding is prettig en motiverend.

Echt contact met mensen

Ik heb bewust gekozen voor een opleiding in de zorg. Ik vind het belangrijk om echt contact met mensen te maken, een praatje te maken en hun dag een beetje fijner te maken. In grote instellingen is dat jammer genoeg niet altijd mogelijk. Mijn droom is later een kleinschalige woonvorm of dagbesteding te beginnen. Een locatie waar het 100% om de cliënt draait en waar voldoende tijd en ruimte is voor een gesprek of om samen leuke activiteiten te ondernemen.

Mijn droom is later een kleinschalige woonvorm of dagbesteding te beginnen.

Maartje (21)
Eerstejaars Verpleegkunde