Nieuws
Nieuws

Studenten onderzoeken impact Amstel Gold Race en Volta Limburg Classic

Studenten van Zuyd nemen de Amstel Gold Race en de Volta Limburg Classic in april onder de loep. De organisaties van deze twee wielerwedstrijden hebben Zuyd gevraagd te onderzoeken of ze voldoende duurzaam en circulair bezig zijn. Daarnaast wil de Amstel Gold Race ook graag weten wat economische impact van de wedstrijd op de regio is.

Volta Classic

Zes studenten krijgen de kans op een vipbehandeling tijdens de Volta Limburg Classic op 1 en 2 april. Gedurende vier uur worden ze als eregasten meegenomen in de race en bekijken ze van binnenuit hoe duurzaam en circulair alles verloopt. Ze mogen meekijken bij zowel de organisatie als de wedstrijd.

Amstel Gold Race

Voor het onderzoek tijdens de Amstel Gold Race gaan vijftig studenten gedurende vier uur informatie verzamelen. In het weekend van 15 en 16 april nemen ze enquêtes af met bezoekers, renners, leveranciers en bijvoorbeeld vips. De vragen gaan over de economische en circulaire impact van de enige klassieker van Nederland.

Na afloop gaan het cluster Toekomstbestendig Bedrijfsleven en de academie Facility Management  alle informatie analyseren. Voor de zomervakantie krijgen beide organisaties de resultaten en kunnen ze bepalen wat ze volgend jaar eventueel aanpassen om hun wedstrijd duurzamer te laten verlopen.

“Dit zijn twee mooie onderzoeksprojecten omdat ze zowel de economische en maatschappelijke impact in beeld brengen als de circulariteit van deze bekende wielerwedstrijden”, zeggen de senior docent-onderzoekers Danielle Twardy en Twan Schevers van Commerciële Economie. “Voor studenten zijn dit soort onderzoeken niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam en waardevol”. Studenten die hieraan meedoen krijgen vijftig euro.

Zo werken wij aan een duurzamere wereld

Bij Zuyd Hogeschool gonst het van de ideeën en initiatieven die bijdragen aan een duurzamere wereld. Met het programma Duurzaam Zuyd bieden we hieraan richting en ondersteuning. In dit programma geven wij onze duurzaamheidsambities vorm: we zorgen voor een integrale plaats van duurzaamheid in ons onderwijs, we verduurzamen onze bedrijfsvoering en we investeren in de vitaliteit van onze studenten en medewerkers. We zijn er nog niet, maar we werken hier iedere dag keihard aan. Op die manier zorgen we er als hbo-instelling voor dat onze studenten zich ontwikkelen tot goedopgeleide professionals. Professionals die de kennis en de vaardigheden hebben om vanuit hun vakgebied bij te dragen aan een duurzamere wereld.