Nieuws
Nieuws

Zuyd opent centrum voor thuiswonende ouderen Meerssen

Thuiswonende ouderen ondersteunen, daar draait het om in het Wijkleercentrum Meerssen. Het pas geopende centrum is een initiatief van Zuyd, Vista College, MIK & PIW groep en de gemeente Meerssen.

Deze nieuwe werkplaats is onderdeel van de grotere Werkplaats Sociaal Domein Zuyd en de Academische Werkplaats Ouderenzorg-Limburg. Studenten en professionals van bijvoorbeeld verpleegkunde, ergotherapie, vaktherapie en facility management pakken hier relevante vraagstukken aan. Ze doen dit samen met inwoners van Meerssen.

Zo leren ze en vernieuwen ze samen de wijk. Andere praktijkpartners zijn: Envida, Wonen Meerssen, Radar, Bibliotheek Meerssen, Buurtzorg, Schakel bv, huiskamer de Ketel en Trajekt. Studenten, inwoners van Meerssen en professionals kunnen op verschillende manieren een bijdrage leveren in het Wijkleercentrum. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Nicole Pelzer.

Fotoreportage van de opening van het Wijkleercentrum: George Deswijzen.