Nieuws
Nieuws

Acteur Erik van Muiswinkel leest zijn Dictee voor bij Zuyd

Acteur, zanger en presentator Erik van Muiswinkel heeft dit jaar ‘Het Dictee 2023’ voor Zuyd geschreven. De Vertaalacademie organiseert Het Dictee traditiegetrouw elk jaar. Van Muiswinkel komt het ook zelf voorlezen op 5 juni van 13.00 tot 14.30 uur aan de Brusselseweg in Maastricht. Voorgaande jaren schreven bekende schrijvers als Esther Verhoef, Ronald Giphart en Abdelkader Benali het dictee en droegen het ook voor.

Van Muiswinkel is onder andere bekend van televisieprogramma’s als Ook dat nog!, Kopspijkers en de landelijke intocht van Sinterklaas. Hij tourt op dit moment door het land met zijn theatershow 'Ligtjes aan de lugt' waarin taal en spelling centraal staan. Deze show is de inspiratiebron geweest voor zijn dictee, dat hij op 5 juni komt voordragen bij Zuyd in Maastricht.

Net als vorige jaren kan iedereen die dat wil, deelnemen aan het dictee. Studenten en docenten van de Vertaalacademie kunnen dit doen in het Auditorium aan de Brusselseweg in Maastricht. Deelnemers van andere Zuydopleidingen en van buiten Zuyd kunnen het dictee online volgen en maken.

Aanmelden

Wil je Het Dictee maken, meld je dan aan bij de Vertaalacademie.

Meer info en contact

Neem voor vragen mail community coördinator Ivette Meuwissen van de Vertaalacademie of bel: 06-28744943.