Nieuws

Nima Pournaghshband wint Music Award Maastricht

Nima Pournaghshband won zowel de hoofd- als de publieksprijs van de 21e Music Award Maastricht. In het Conservatorium Maastricht kreeg Nima Pournaghshband een cheque van 5000 euro en met de publieksprijs kwam daar nog eens 1000 euro bovenop.

Aan het muziekconcours doen jaarlijks de meest talentvolle bachelor- en masterstudenten van het conservatorium mee. Het ene jaar staat de piano centraal, een jaar later zang en daarna viool. Dit jkeer lag het accent op klassieke muziek en zang. Voor het eerst stond de avond in het teken van een thema: Italië. De finalisten op 22 april waren: Neele Jacobsen, Adèle Sterck Filion, Stina Åkerberg en Nima Pournaghshband.

Stefan Rosu (voorzitter), Christianne Stotijn, Madeleine Landlinger en Waut Koeken vormden de jury. Zij beoordeelden de kandidaten op basis van hun muzikaliteit, potentie en presentatie. Peter Lusse leidde de avond en Anastasia Goldberg was de pianiste.

De Music Award Maastricht is een initiatief van Rotaryclub Maastricht en Conservatorium Maastricht. Zo willen ze de winnaars een steuntje in de rug geven voor een succesvolle muzikale carrière. Op de website van het conservatorium staat meer informatie over de kandidaten en jury.