Kom kennismaken
Technische Bedrijfskunde

Kennismaken met Technische Bedrijfskunde

Wil je meer weten over de opleiding Technische Bedrijfskunde, écht ervaren hoe het is om bij ons te studeren? Kom dan een dagje meelopen of proefstuderen.

Ja, ik meld me aan

Meelopen

Op een meeloopdag nemen onze studenten je mee naar de les, jullie lunchen samen. Je leert de mensen kennen en proeft de sfeer.

Dit gaan we doen
In de lessen kijken we naar hoe je data verzamelt en analyseert. Denk aan enquêtes, interviews, observeren en de verwerking van deze gegevens. Ook duiken we in de visualisatie van gegevens: via een dashboard breng je data tot leven en help je bedrijven hun processen te verbeteren.

Data

  • donderdag 6 juni 2024: data prepareren & onderzoeksvaardigheden

Proefstuderen

Op een proefstudeerdag gaan we dieper in op de inhoud. Je ontdekt waar de opleiding nu echt over gaat via een opdracht over bedrijfskunde & managementvaardigheden, of over data & logistiek. Meedoen aan allebei kan ook!

Dit gaan we doen

  • Opzetten van een modern bedrijf: van strategie tot leiderschap:
    Jullie gaan een bedrijf opzetten en duiken in de volgende vragen. Wat kost het product? Wie zijn de klanten? Hoe gaan we leidinggeven in dit bedrijf? Na deze les weet je hoe een modern bedrijf eruitziet en welke manier van leidinggeven hierbij past. 
  • Data gedreven verbeteringen in de logistiek:
    Jullie gaan aan de slag met de verbetering van een bepaald bedrijfsproces. Op basis van data stellen jullie een verbetering voor en proberen deze ook uit. Na deze les weet jij precies hoe een logistieke keten in elkaar zit, hoe die bestuurd wordt en hoe je deze kunt verbeteren.

Data
Voor proefstuderen zijn er geen data meer gepland. 

Heb je vragen?

Je mag ons altijd mailen: tbk@zuyd.nl 

Mail ons

Een dagje meelopen met Siem en Pieter-Raoul

Siem en Pieter-Raoul zijn eerstejaars studenten, beiden afkomstig uit Roermond. Pieter-Raoul (18) heeft havo gedaan en Siem (23) heeft een mbo-diploma en een aantal jaren werkervaring op zak. Wij volgden de twee een dag en gingen met hen mee naar school. Zij vertellen onder andere waarom zij kozen voor Technische Bedrijfskunde bij Zuyd. Het kleinschalige karakter van Zuyd speelde daarbij een belangrijke rol.