Proefstuderen

Proefstuderen European Studies

Wil jij weten hoe het is om European Studies te studeren? Kom dan online proefstuderen. Je volgt vakken en maakt met andere deelnemers een opdracht. Meld je aan en kom erachter of deze opleiding iets is voor jou.

De proefstudeerdag

We hebben een programma samengesteld waarin je korte lessen volgt over vakken die binnen European Studies gegeven worden. Zo kun je zien of je de onderwerpen die in de opleiding aan bod komen interessant vindt. Ook ga je samen met anderen aan de slag aan een mini project. Wat je geleerd hebt in de lessen pas je meteen toe in een praktische opdracht. Doe mee aan de proefstudeerdag en kom erachter of dit de opleiding is voor jou!

Hoe werkt een online proefstudeerdag?
Enkele dagen voor de proefstudeerdag ontvang je een e-mail met meer informatie over het programma en wat je kunt verwachten. Je ontvangt ook een link voor MS Teams. Via deze link kun je deelnemen aan de online meeting van de proefstudeerdag.

Zijn er ook proefstudeerdagen op locatie?
Voorlopig vinden de proefstudeerdag online plaats. We organiseren weer proefstudeerdagen op locatie wanneer dit mogelijk is gezien de COVID-19 richtlijnen. Houd daarvoor deze pagina in de gaten. 
 

Programma

  • Waar gaat European Studies over en hoe werkt de Europese Unie?
  • Een les over interculturele communicatie, Spaanse taal en cultuur of communicatiestrategie.
  • Een korte workshop over presentatievaardigheden. Hoe breng je je boodschap duidelijk en interessant over?
  • Samen aan de slag met een mini project: Het opstellen van een plan/campagne/presentatie voor een nieuw initiatief, over een onderwerp gerelateerd aan de EU.
  • Tot slot bespreken we de uitkomst van je project.
  • Q&A: we beantwoorden graag al je vragen.

Je krijgt het beste beeld van de opleiding als je de het volledige programma volgt. De onderdelen zijn namelijk op elkaar afgestemd.

Wanneer?

Een online proefstudeerdag duurt van 09:00 uur tot 13:30 uur. Dit studiejaar kun je proefstuderen op: 

  • donderdag 18 maart 2021
  • maandag 12 april 2021
  • vrijdag 11 juni 2021

Meld je aan

Vlak voor de proefstudeerdag ontvang je per e-mail de deelnamelink.

Wil je graag meedoen maar vraag je je af of dit wel kan in verband met je huidige schoolwerk? Vraag aan je mentor of decaan of je kunt meedoen. De meeste scholen geven hier toestemming voor. Een goede studiekeuze maken is namelijk erg belangrijk.

Vragen?
Heb je een vraag? Stuur een e-mail naar Linda Brouwers: linda.brouwers@zuyd.nl.