People and Business Management
People and Business Management

People and Business Management

Deze opleiding heet tegenwoordig Business Studies. 

Ben jij geïnteresseerd in de menselijke kant van de organisatie (de human resource kant) maar ook in de bedrijfskundige, de zakelijke kant? De opleiding Business Studies (voorheen People and Business Management) leidt jou op voor een leidinggevende of adviserende rol op de werkvloer.

Wat ga je leren?

Jij verandert en verbetert organisaties. Je kunt een probleem vanuit meerdere invalshoeken benaderen. Met oog voor bedrijf en mens. Precies dat biedt de opleiding. Je wordt een business manager met oog voor personeel of een personeelsadviseur die ook een jaarrekening kan analyseren.

Meer over Business Studies

 

Welke afstudeerrichtingen heeft de opleiding?

De naam van de hbo opleiding people and business management geeft het al weg. Je leert over mensen en bedrijven. Je kunt dus kiezen voor bedrijfskunde of human resource management (HRM).

Wat is business management?

Je onderzoekt hoe organisaties functioneren en adviseert hoe het beter kan. Altijd met oog voor de mensen in het bedrijf. Daar heb je kennis voor nodig. Over de organisatie, de teams en de concurrenten. 

Wat is human resource management? 

Jij weet hoe mensen zich gedragen in een organisatie. En adviseert het management om verbeteringen door te voeren. Je bent dus constant in gesprek. 

Brede business management opleiding in Sittard

Sommige studenten starten deze hbo opleiding met een helder beeld; ze weten wat ze willen en waar ze goed in zijn. Anderen weten dit totaal niet en kiezen juist voor het brede karakter van de studie. Allebei is goed. Tijdens de opleiding Business Studies besteed je veel tijd aan je persoonlijke ontwikkeling en kom je erachter waar jouw interesses liggen, wat je niet leuk vindt en wat jouw sterke punten zijn.

Meer over Business Studies