Nieuws
Nieuws

Studenten bedenken en organiseren kleding upcycling event

Studenten van de opleiding OTC / Internationale Communicatie organiseerden het Leverage Live Art Festival voor vintagewinkel Leverage in Eindhoven. Een festival rondom het ecologisch hergebruik en upcycling van kleding en kunst van gerecyclede kleding. Bezoekers, artiesten en de studenten zelf zijn enthousiast over het resultaat.

Voor Indira, Hester, Zhuzan en Heros was het organiseren van dit festival een leerzaam proces waarin goede communicatie en planning essentieel bleken. Uitdagingen wisten ze samen om te buigen in veel plezier om het evenement succesvol te organiseren: “Het was geweldig om te zien hoe een heel evenement tot stand is gekomen.”

Veel complimenten

De opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie / Internationale Communicatie focust op communicatie en niet per se op het organiseren van evenementen. Verschillende event workshops binnen de opleiding geven wel een inkijkje in het bedenken en promoten van een event als communicatiemiddel. De studenten hebben de kennis vanuit de opleiding met hun eigen ervaring aangevuld en het evenement volledig ontwikkeld en uitgevoerd: “Het grootste compliment dat we kregen, was dat het evenement uitzonderlijk goed was voor een schoolopdracht en dat het leek alsof het georganiseerd was door een professionele evenementenfirma, dankzij de uitvoering en de goede communicatie.”

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten? Lees hun eigen – door Hester en Indira geschreven – verhaal!

Zo werken wij aan een duurzamere wereld

Het bruist van de duurzame ideeën op onze school. Of het nou gaat om de vitaliteit van iedereen die hier studeert en werkt of om ons onderwijs of de bedrijfsvoering. Het draait er allemaal om dat jij als onze student straks na school een steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Ons programma Duurzaam Zuyd ondersteunt alle studenten en collega’s bij plannen en onderzoeken. Zo verduurzamen we Zuyd. En iedereen doet mee.