Nieuws
Nieuws

Studenten vragen vaker om luisterend oor via chats

Steeds meer studenten hebben behoefte aan een luisterend oor. Een landelijke trend die ook bij Zuyd is te zien. Studenten zoeken medestudenten bij wie ze even hun hart kunnen luchten. Voor wie anoniem wil blijven, is chatten een ideale oplossing. Het Preventiecentrum krijgt er daarom deze maand dertien stagiaires bij waarvan er vier worden opgeleid tot Luisterstudent op.

Deze groep krijgt een speciale chattraining over hoe ze medestudenten kunnen steunen. Ze zijn straks te vinden via het landelijke chatplatform van Frisse Gedachtes. Zuyd L U I S T E R is al jaren de reddingsboei van Zuyd waar studenten even hun hart kunnen uitstorten. Dat kan bij een kop koffie op een van de locaties. Maar ook via het chatplatform van Frisse Gedachtes blijven de verzoeken binnenkomen. Ruim 7000 studenten van 26 verschillende hogescholen en universiteiten staan geregistreerd bij Frisse Gedachtes. Studenten hoeven bij het platform alleen de naam van hun onderwijsinstelling te vermelden. Verder zijn de chats helemaal anoniem.

Judith Persoon van het Preventiecentrum bij Zuyd: “Gezien de animo hebben we besloten de capaciteit uit te breiden. Dat betekent dat we meer Luisterstudenten gaan opleiden en dat we de ‘openingstijden’ van de chat verruimen.” Deze uitbreiding is een pilot van 27 februari tot en met 30 juni 2023. “Hierna bekijken we of we vervolg geven aan de uitbreiding. Studenten kunnen van maandag tot en met vrijdag hier chatten tussen 10 en 16 uur.

Liever niet chatten? Of heb je een andere vraag? Mail dan naar Zuyd L U I S T E R. Of kijk op Moodle. Hiervoor moet je je wel even inschrijven.

Zo werken wij aan een duurzamere wereld

Bij Zuyd Hogeschool gonst het van de ideeën en initiatieven die bijdragen aan een duurzamere wereld. Met het programma Duurzaam Zuyd bieden we hieraan richting en ondersteuning. In dit programma geven wij onze duurzaamheidsambities vorm: we zorgen voor een integrale plaats van duurzaamheid in ons onderwijs, we verduurzamen onze bedrijfsvoering en we investeren in de vitaliteit van onze studenten en medewerkers. We zijn er nog niet, maar we werken hier iedere dag keihard aan. Op die manier zorgen we er als hbo-instelling voor dat onze studenten zich ontwikkelen tot goedopgeleide professionals. Professionals die de kennis en de vaardigheden hebben om vanuit hun vakgebied bij te dragen aan een duurzamere wereld.