Project
Ondersteunende Technologie in de Zorg

HuPHub (+ Hulpmiddelen Printen Hub)

Dit project gaat over en is getiteld: ‘Structurele implementatie van 3D printen voor en door revalidatieprofessionals’ om hulpmiddelen op maat te maken voor en samen met hun cliënten.

Het doel van het project is om een implementatieprocedure te ontwikkelen waarmee 3D printen een vaste plek krijgt in het revalidatiecentrum. En daarnaast bewijs te verzamelen over de effectiviteit van 3D geprinte hulpmiddelen op maat (werkpakket 1).

Om dit te onderzoeken gaat bij elk deelnemend revalidatiecentrum (Adelante Zorggroep, Basalt Revalidatie, Libra Revalidatie & Audiologie en De Hoogstraat Revalidatie) een zogenaamd implementatieteam aan de slag, bestaande uit ten minste een zorgprofessional (meestal ergotherapeut), een (adaptatie/revalidatie) technicus en iemand met expertise op het gebied van beleid en/of innovatie binnen de organisatie. Naast dit hoofdwerkpakket 1 (WP1) zijn er nog vier ondersteunende werkpakketten opgesteld waarin onderzoek wordt gedaan naar de volgende thema’s: wet- en regelgeving, financiële levensvatbaarheid, duurzaamheid en toekomstbestendigheid. De resultaten van WP 1 t/m 4 worden gaandeweg het project voortdurend geïntegreerd in WP1, geëvalueerd en doorontwikkeld waar nodig.

Consortiumpartners: Adelante Zorggroep, Basalt Revalidatie, De Hoogstraat Revalidatie, Libra Revalidatie & Audiologie, RepRapUniverse, Oceanz, De Haagse Hogeschool en Zuyd Hogeschool.

Overige partners: VOKS Engineering, UM/MUMC+ Research Engineering, Revalidatie Nederland, Dwarslaesie Organisatie Nederland, Spierziekten Nederland, CZ Zorgverzekeraar, Stichting e-NABLE, FME-Zorg.

  • Looptijd: 1 mei 2024- 30 april 2026
  • Financiering: Stichting Innovatie Alliantie, regeling RAAK PUBLIEK

Meer informatie

Meer weten over dit project? Monique Lexis (monique.lexis@zuyd.nl) en Karin Slegers (karin.slegers@zuyd.nl)