Promotieonderzoek
Lectoraat Autonomie en Participatie

De implementatie en het gebruik van activiteitenmeters in de gezondheidszorg

Dit promotieonderzoek van Darcy Ummels (promotieteam, Dr. Susy Braun, Dr. Emmylou Beekman en Prof. Dr. Sandra Beurskens) heeft als doel het implementeren van activiteitenmeters in het dagelijks leven en in de gezondheidszorg.

Dit promotieonderzoek bestaat uit twee deel onderzoeken:

  • De AcTIV LiFe studie (ACtivity Trackers in persons with a chronic Illness and low walking speed; VaLidity and FEasibility study) gesubsidieerd door Stichting Innovatie Alliantie. In dit project wordt de validiteit, toepasbaarheid en hanteerbaarheid van commercieel verkrijgbare activiteitenmeters onderzocht. Deze eigenschappen worden onderzocht bij patiënten met een chronische aandoening (COPD, diabetes, kanker, artrose, hart- en vaataandoeningen en chronische pijn) die onder behandeling van een fysiotherapeut zijn. De uitkomsten van deze studie zijn de input voor het tweede project.
  • Limburg Meet (LiMe). Binnen LiMe wordt een bestaande activiteitenmeter (de MOX) door ontwikkeld zodat hij voldoet aan de eisen en wensen van ouderen (65+). Het algoritme wordt aangepast zodat hij valide het aantal stappen kan meten tijdens ADL activiteiten. Daarnaast wordt er een app ontwikkeld die voldoet aan de technische vaardigheden en eisen van 65+’ers. De doorontwikkelde activiteitenmeter zal worden getest op hanteerbaarheid en toepasbaarheid in het dagelijks leven van de doelgroep en geïmplementeerd worden in de een gezondheidszorg instelling.

Dit onderzoek wordt binnen LIME uitgevoerd.

 

Meer weten?

Neem contact op met darcy.ummels@zuyd.nl