Project
Lectoraat Autonomie en Participatie

Crosscare

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. Het is een samenwerking tussen diverse proeftuinen in Belgie en Nederland.

Lees meer over het project CrossCare.

Een van de noden in de proeftuinen was het gebruik van meetinstrumenten: hoe kun je zo veel mogelijk relevante informatie verzamelen op een methodologisch verantwoorde en tegelijkertijd pragmatische wijze?  We hebben de noden van de proeftuinen verwerkt in een aantal kennisclips, a.d.h.v. onderstaand ‘Stappenplan voor het gebruik van meetinstrumenten in de gezondheidszorg’.

  1. waarom wil je meten?
  2. wat wil je meten?
  3. waarmee wil je meten?
  4. waar ga je zoeken?
  5. wat is de klinimetrische kwaliteit?
  6. wat is de hanteerbaarheid?
  7. hoe meetinstrumenten selecteren?
  8. hoe afnemen en interpreteren?
  9. hoe meetresultaten gebruiken?
  10. hoe borgen in de dagelijkse praktijk?

Inleiding meten in de zorg en stappenplan (alle stappen)

Stap 4 uitgelicht: Waar ga je zoeken?

Stap 5 uitgelicht: Wat is de klinimetrische kwaliteit?

Stap 6 uitgelicht: Wat is de hanteerbaarheid?

Casuïstiek
De praktische toepassing van stappen 1 t/m 7 uit het stappenplan worden toegelicht aan de hand van een authentieke casus uit een CrossCare proeftuin (EIZT). Aanvullend wordt toegepaste informatie gegeven over de stappen 8 t/m 10.

Daarnaast wordt er nog een clip aangeboden over Vraagverheldering en afstemmen verwachtingen. In deze clip gaan we in op een doelgericht vraagverheldering én het wederzijdse afstemmen van verwachtingen tussen uw klant en de proeftuin.

Meer informatie

Neem contact op met Albine Moser.