Geef kleur aan je studie
Minoren Zuyd

Breed toegankelijke minoren Euregio

Als student van Zuyd bevind jij je midden in de Euregio. Dit innovatieve en cultureel gevarieerde gebied heeft veel potentie voor jou tijdens en na je opleiding. We willen je bij Zuyd dan ook de kans geven om de kennis op te doen waar de beroepspraktijk in de Euregio om vraagt. Dat gaat niet alleen om kennis van de taal, maar ook om kennis over cultuurverschillen en de manier van werken.

Building Intercultural Bridges (EN/NL) 

Wat weet jij over de wereldwijde perspectieven in je eigen regio? In deze minor verken je de interculturele thema's in de diverse en internationale omgeving van de Euregio. Je gaat begeleid werken aan een eigen creatieve opdracht over een intercultureel onderwerp naar keuze. Je bouwt hiermee voort op theorieën en praktijk in interculturele communicatie. 

Om je interculturele vaardigheden te ontwikkelen, neem je deel aan diverse educatieve activiteiten over dit onderwerp in de vorm van excursies, workshops, gastcolleges, interactieve spellen en theoriesessies. En je draagt zelf bij aan de inhoud van deze minor door je eigen expertise van een gekozen thema te delen en door het organiseren van een passende activiteit om jouw expertise te delen met je collega-studenten. 

Duits voor Professionals

Een carrière in de Euregio, lijkt je dat wel wat? Dompel jezelf dan onder in de Duitse taal en cultuur. Je leert succesvol samenwerken en communiceren en je verbreedt je kennis over de taal, cultuur en professionele omgeving. Zo kun je straks de do’s en don’ts goed toepassen in je zakelijke contacten en creëer je wederzijds begrip. Deze minor gaat in drie thema’s – ‘Berufswelt’, ‘Wirtschaft und Handel’, ‘Land und Leute’ – dieper in op de Duitse cultuur en maatschappij. Je oefent je spreek-, lees-, luister- en schrijfvaardigheden. Aansluitend kun je eventueel ook nog het internationaal erkende Goethe-certificaat B1 of B2 behalen.

Franse taal en cultuur

Werken in de Euregio. Als dat je aanspreekt, dan is deze minor iets voor jou. Je oefent je spreek-, lees-, luister- en schrijfvaardigheden en je leert samenwerken en communiceren. Dankzij jouw brede kennis van de zakelijke omgeving in Frankrijk/België ben je in staat om sneller wederzijds begrip te creëren in je zakelijke contacten. Deze minor behandelt drie thema’s: ‘Samenwerken over de grens’, ‘Communiceren in diverse informele en zakelijke situaties’ en ‘Alles over de Franse taal en cultuur in de Euregio en de wereld’. Je sluit je minor af met een excursie naar een Franstalige stad in de Euregio.