Geef kleur aan je studie
Minoren Zuyd

Kies je minor

Jij beslist hoe jouw studie eruit ziet. Kies je een minor van jouw opleiding of kijk je juist eens bij een andere? Je kunt ook een minor volgen om door te stromen naar een master bij een universiteit. Of ga eens shoppen bij een andere hogeschool. 

Wat vind je op deze pagina's?

  • Uitgelichte minoren: misschien vind je deze minoren interessant. 
  • Breed toegankelijke minoren: je ontmoet studenten van andere opleidingen en maakt gebruik van elkaars kennis binnen het thema van de minor.
  • Minoren per domein: je verdiept je in een specifiek onderwerp met andere studenten van jouw opleiding of domein.
  • Doorstroomminoren: deze minoren bereiden jou voor op een specifieke master aan de universiteit

Meer info en aanmelden
Ben je al student bij Zuyd? Ga dan voor meer over de minor en aanmelden naar Osiris Student. Op Zuydnet lees je precies hoe dat werkt. 

Meld je aan (Zuyd-student)

Ben je geen student bij Zuyd? Ga dan voor meer info en aanmelden naar Kies Op Maat.

Naar Kies Op Maat 

 

Minoren in the spotlight

Bij Zuyd leer je over thema's die belangrijk zijn in de regio. Deze uitgelichte minoren kunnen je daar bij helpen. Ze zijn gerelateerd aan grote actuele thema's die spelen in de regio. Thema's die vragen om samenwerking op verschillende vakgebieden. Welke minor past bij jou? 

Breed toegankelijke minoren

In breed toegankelijke minoren werk je samen met studenten van verschillende opleidingen. Deze minoren zijn namelijk toegankelijk voor (bijna) alle studenten.

Minoren in het Engels

Hieronder vind je al onze minoren die in het Engels worden gegeven. 

Domein minoren

Dompel je helemaal onder in een onderwerp binnen een specifiek domein. Dat mag jouw eigen domein of een ander domein zijn. Let op: voor sommige minoren gelden specifieke eisen aan je opleiding of vooropleiding. Bekijk deze in Osiris Student (voor studenten van Zuyd) of in Kies op Maat (voor studenten van andere hogescholen).

Doorstroomminoren

Als je na je opleiding een master wil doen, is het slim om te checken of je de minorruimte kunt gebruiken als voorbereiding hierop. Voor universitaire masters moet vaak een schakelprogramma of toelatingstest gedaan worden. Een aantal minoren is erop gericht om de doorstroom naar een master zo soepel mogelijk te maken. Daarom noemen we deze doorstroomminoren of premasters.