The Beginning
The Beginning Show 2022

The Beginning Show 2022
30 juni - 3 juli

Where to begin?

Ervan uitgaande dat tijd lineair is, stel ik mezelf een lijn voor die een beginpunt en een eindpunt heeft. Binnen deze context van het onderwijs en in deze het afstuderen zullen vele ervan uitgaan dat deze lijn, met dat specifieke beginpunt zich nu voor hen zal gaan ontvouwen. Maar hoe bepaal je de oorsprong van deze lijn en weet je wanneer deze begint? Als ik deze vragen tegen het licht van de eindexamen tentoonstelling genaamd ‘The Beginning’ stel, kan ik enkel teruggrijpen naar mijn eigen herinnering en ervaringen.

Mijn oorsprong kenmerkt zich door mijn keuze voor een studie aan deze kunstacademie, met deze beslissing was mijn positie en hetgeen dat deze representeerde in de samenleving bepaald. ‘Ik had gekozen voor anders, een keuze die door vele van mijn omgeving als dromerig en als het ondertekenen van een onzeker bestaan werden beschouwd. Nu terugkijkend vraag ik me af of deze weg wel zo onzeker en dromerig is geweest. En daaraan gekoppeld stel ik mezelf de vraag ‘Wat heb ik geleerd gedurende mijn verblijf aan deze school, die voor zes jaar mijn tweede thuis is geweest?’. Het antwoord is onlosmakelijk verbonden aan de stelling dat tijd iets zou zijn dat zich voortbeweegt als lineair, dat deze een oorsprong en een einde zou kennen/hebben. Men heeft me geleerd vragen te stellen, kritisch te kijken, nauwgezet te observeren en na te denken over het creëren van mogelijkheden, deze te omarmen zelf als ik deze mogelijkheden nu nog niet kan bedenken.

Vraag: Zou het kunnen zijn dat tijd geen vorm heeft, dat de duur van tijd zowel ‘nu’ als ‘toen’ is. Een vorm waar noch begin noch een einde bestaat, een plek waar alles en iedereen gelijktijdig samen komt, een plek van mogelijkheden. Verandering is van alle tijden, ideeën die de tijd doorstaan zijn zeldzaam, ik wil jullie uitnodigen om deze ideeën na te jagen, maak je los van deze tijd en breng ons iets nieuws.

Gladys Zeevaarders
Projectmanager en alumna Maastricht Institute of Arts

Wanneer
30 juni tot en met 3 juli 2022
Officiële opening op donderdag 30 juni om 19.00 uur

Openingstijden (aanmelden/ticket niet nodig)
Vrijdag 1 juli, 09.30 – 17.00 uur
Zaterdag 2 juli, 09.30 – 17.00 uur
Zondag 3 juli, 11.30 – 17.00 uur

Deelnemende opleidingen

  • Autonome Beeldende Kunst
  • Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
  • Interdisciplinary Arts
  • Vormgeving | Design
  • Maastricht Academy of Architecture
  • Master Scientific Illustration
  • Vormgeving | Visuele Communicatie

Volg ons
Visit thebraid.nl, het platform voor alumni van het Maastricht Institute of Arts van 1823 tot de toekomst. 

instagram.com/maastrichtinstituteofarts
#TheBeginning2022

 

Locatie

Maastricht Institute of Arts
Herdenkingsplein 12
6211 PW Maastricht
www.zuyd.nl/maastrichtinstituteofarts