Engineering Ad (deeltijd)
Engineering Ad (deeltijd)

Engineering Ad (deeltijd)

Wil jij als techneut wat meer verdieping, dan is onze hbo-opleiding Ad Engineering deeltijd precies wat je zoekt! Stel je werkt al een poosje met techniek en onderhoud en je wilt meer weten over elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Dan duiken we bijvoorbeeld in de industriële automatisering en onderhoud.

 • Locatie Heerlen
 • Duur 2 jaar, start in sept. / okt.
 • Taal Nederlands

Meer over de opleiding

Meer informatie over de opleiding en aanmelden vind je op de website van Zuyd Professional.

Naar Zuyd Professional
Over de opleiding

Wat leer je bij Ad Engineering?

Industrie 4.0, nieuwe technologieën om productieprocessen slimmer in te richten en de levensduur verlengen van machines zijn voorbeelden van de onderwerpen die we behandelen. Zo word je een technisch specialist die problemen uit de praktijk aanpakt.

We bekijken toepassingen van slimme technologie en digitalisering in de industrie. Maar we bestuderen ook de automatisering van productieprocessen en hoe je machines op een slimme en voorspelbare manier onderhoudt.

Werkplek
Engineering (Ad, deeltijd) is een mix van werken en leren. Op je werk breng je wat we geleerd hebben meteen in de praktijk. Voordat je aan de opleiding begint checken we of jouw werk past bij de opleiding.

studieopbouw

Studieopbouw

 • Jaar 1: theorie en praktijk

  Het eerste jaar van de Ad Engineering Hbo (deeltijd) bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Twee dagdelen per week krijg theorie- en praktijk. Onderwerpen als besturingstechniek en aandrijftechniek staan op het rooster, maar ook presenteren, gesprekstechnieken, plannen en bijvoorbeeld organiseren.

 • Jaar 2: afstuderen

  Het tweede jaar bestaat uit 2 blokken van 6 modules. Nu gaat het erom hoe we die verschillende vakgebieden en expertises combineren binnen actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld ICT-kennis of bedrijfskundige onderdelen.

  Hierna ga je afstuderen! Dit mag gewoon bij het bedrijf waar je werkt. Je krijgt een individuele afstudeeropdracht. Die opdracht formuleer je samen met je met je studiecoach, de afstudeerbegeleider van school en de begeleider bij je bedrijf. Het gaat om een oplossing of product waarmee je iets verbetert in het bedrijf. Bijvoorbeeld in een bestaande installatie of machine. 

  Afstudeertitel

  Na het afronden van de Ad Engineering (deeltijd) is je titel ‘Associate degree’.

Secretariaat
Nieuw Eyckholt 300
6419 DJ Heerlen