Master Theater
Master Theater

Master Theater

Ben je scenograaf, kostuumontwerper of regisseur? Met de master Theater verdiep je je in jouw vakgebied en combineer je je eigen theaterproductie met een artistiek onderzoeksproject. Jouw persoonlijke ontwikkelingsbehoeften staan daarbij centraal. Het studieprogramma bestaat uit masterclasses op de Toneelacademie en field trips om kunstenaars, wetenschappers en specialisten op hun eigen werkterrein te ontmoeten. Je kunt de master goed combineren met andere projecten of activiteiten.

  • Locatie Maastricht
  • Duur 2 jaar
  • Taal Engels

Website Toneelacademie

Toneelacademie Maastricht heeft een eigen website met uitgebreide informatie over deze opleiding.

Naar de website

De opleiding in beeld

Over de opleiding

Over de opleiding

Combineer je eigen theaterproductie met artistiek onderzoek
In een periode van anderhalf tot twee jaar verdiep je je in je vakgebied door onderzoek, verdiepingsdagen en masterclasses en werkt toe naar een professionele theaterproductie. Je wordt daarbij intensief begeleid door master docenten, in nauwe samenwerking met  het producerende huis in Nederland, België of Duitsland. Met een artistiek onderzoek positioneer je het project binnen een ruimere artistieke en maatschappelijke context.

Lesdagen
De ontmoetingsmomenten vinden meestal plaats op maandag en dinsdag, in Maastricht en/of op locatie. Het zwaartepunt van de collectieve momenten ligt in de exploratiefase (eerste semester). De master is daardoor combineerbaar met andere projecten. 

Meer informatie
Een uitgebreide beschrijving van deze opleiding kun je vinden op de website van de Toneelacademie Maastricht:

Ga naar website

 

Bart van den Eynde
Toneelacademie Maastricht
Lenculenstraat 31-33
6211 KP Maastricht
www.toneelacademie.nl/