Scientific Illustration
Scientific Illustration

Master Scientific Illustration

In deze internationale masteropleiding leer je nauwkeurige visualisaties te maken van klinische, medische en biologische onderwerpen. Je wordt getraind in het toepassen van traditionele technieken in combinatie met fotografie, video en computertechnieken om precieze 2D- en 3D-structuren weer te geven.

Storyteller
Om een correcte wetenschappelijke afbeelding te kunnen creëren moet je niet alleen een uitstekende tekenaar zijn, maar ook een echte storyteller en goed kunnen communiceren met wetenschappelijke specialisten. Daarnaast moet je in staat zijn om ingewikkelde materie te ‘vertalen’ naar iets wat je doelgroep begrijpt. Om die reden leer je niet alleen anatomie en wetenschappelijke terminologie, maar krijg je ook communicatievakken.

Meer informatie
Voor meer informatie over de opbouw van de studie en de toelatingseisen verwijzen we je graag door naar de Engelstalige pagina.

Naar Engelstalige webpagina

  • Locatie Maastricht
  • Duur 2 jaar
  • Taal Engels
Online open dag
Kun je niet naar onze open dag komen op 27 januari? Volg onze opleidingspresentatie via de live stream om 11.00 en 13.30 uur. De presentatie duurt ongeveer 45 minuten.  Meld je aan

Opleiding in beeld

Secretariaat
Herdenkingsplein 12
6211 PW Maastricht