Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Blauw 1

Theater | Scenografie en Kostuumontwerp

Aan de Toneelacademie Maastricht kun je naast Theater ook Theatervormgeving doen en kiezen uit twee afstudeerrichtingen: Scenografie en Kostuumontwerp. Je leert decors en kostuums te ontwerpen op basis van toneelteksten, filmscripts en operalibretto's.

 

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding in?
Je leert decors en kostuums te ontwerpen op basis van toneelteksten, filmscripts en operalibretto´s. Al vanaf het eerste jaar ervaar je de theaterwereld door in projecten samen te werken met acteurs, regisseurs en andere ontwerpers. Hierdoor kun je je eigen stijl, creativiteit en flexibiliteit als theatraal ontwerper ontwikkelen. Tijdens de opleiding worden verschillende van jouw decor- of kostuumontwerpen zelfs gebruikt in producties van de Toneelacademie en het Conservatorium.

Studierichtingen
Je start de opleiding met een gezamenlijk eerste jaar waarin je samen met je docenten ontdekt waar jouw talenten liggen. In het tweede jaar kun je kiezen uit twee afstudeerrichtingen:


Vakkenpakket

Naast ontwerpvakken krijg je een intensief lespakket om de benodigde artistiek ambachtelijke vaardigheden te trainen en culturele kennis op te doen. Een aantal vakken zoals theater, muziek- en operageschiedenis, dramaturgie, tekenen, anatomie en schilderen zijn gemeenschappelijk voor beide richtingen.

Taal
Nederlands.

Contact

Meer contactinformatie