Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Oranje 2

Oriëntaalse Talen en Communicatie

Oriëntaalse Talen en Communicatie in Maastricht is een communicatieopleiding met een specifieke focus op China, Japan en het Midden-Oosten. Naast een breed pakket aan communicatievakken studeer je ook een Oriëntaalse taal: Arabisch, Chinees of Japans.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie in?
De opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie leidt jou op tot een communicatiedeskundige die een brug weet te slaan tussen de westerse wereld en het Verre of Midden-Oosten. Je krijgt een breed pakket aan vakken op het gebied van:

  • interne communicatie
  • marketing-communicatie
  • bedrijfscommunicatie.

Je werkt tijdens de opleiding veel aan (real-life) projecten en casussen waarin ook disciplines als Nederlands en Engels, onderzoeksvaardigheden, ICT-vaardigheden en presentatietechnieken aan bod komen. Daarnaast studeer je één van de volgende talen:

 

         
    

Kom proefstuderen!

Wil je weten hoe het is om deze opleiding te volgen? Meld je dan aan voor onze proefstudeerdag. Je volgt lessen, kijkt mee met projecten en kunt zo de sfeer van de opleiding proeven.

Aanmelden Proefstudeerdag

   

 

Communicatieprofessionals
Oriëntaalse Talen en Communicatie is een brede communicatieopleiding. Door jouw grote kennis van de taal, cultuur en maatschappij van het oriëntaalse land en de nabij gelegen regio ben je als communicatie-professional bijzonder nuttig binnen internationale bedrijven of organisaties uit of actief in het Midden- of Verre Oosten. 

Jouw meerwaarde
Tijdens de eerste twee jaar van je studie besteed je ongeveer de helft van je tijd aan het leren communiceren in de gekozen Oriëntaalse taal. Het doel van de opleiding is niet om je op te leiden tot een vertaler of tolk. Je wordt een breed inzetbare communicatieprofessional voor Oosterse bedrijven of organisaties in Europa of voor lokale bedrijven die actief zijn in het Verre of Midden-Oosten. Het feit dat je de taal van het betreffende land zeer goed beheerst en je vertrouwd bent met de (zaken)cultuur, geeft je een grote meerwaarde.

Twee studenten Arabisch over de opleiding
Study abroad 
In het derde jaar van de opleiding ga je vijf maanden studeren aan één van de partneruniversiteiten in China, Japan of het Midden-Oosten. Niet alleen een geweldige ervaring, maar vooral een heel intensieve kennismaking met het land, zijn bewoners en de taal.

Stage in het buitenland
In je vierde jaar loop je 18 weken stage. Je mag daarvoor natuurlijk nog eens naar het Verre of Midden-Oosten gaan, maar ook andere bestemmingen in binnen- of buitenland zijn mogelijk.Toelatingsvoorwaarden
Als je deze opleiding gaat doen, heb je geen voorkennis van het Arabisch, Japans of Chinees nodig. Maar het tempo ligt heel hoog, dus je moet wel een doorbijter zijn.

Iedereen met een havo-, vwo- of mbo-diploma op niveau 4 kan zich aanmelden. Als je niet aan de toelatingsvoorwaarden voldoet, maar je bent wel 21 jaar of ouder, dan kun je een 21+ toets aanvragen.

 

 

Volg ons

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie, gebaseerd op openbare bronnen (zie Studiekeuze123). Omdat Oriëntaalse Talen en Communicatie in Nederland uniek is, zijn de gegevens van deze opleiding en het landelijk gemiddelde hetzelfde.

Studie in Cijfers OTC

English summary

You will be trained to become a communication professional with extensive knowledge of the Chinese, Japanese or Arabic language and culture. You will study the theory and basic concepts of communication with a focus on:

  • internal communication: within a company
  • marketing communication: with the outside world about the products and services the company offers
  • corporate communication: with the outside world about the company itself and its image.

You will apply this theory directly in real-life case studies and projects where you combine your knowledge of communication with other skills such as English, Dutch, applied research and entrepreneurship. Moreover, you will become become an expert in either the Chinese, Japanese or Arabic language and culture and you will learn how to apply your knowledge and skills as a communication professional in an international and intercultural setting where you'll act as a liaison between your region of choice and the West. This way you will be a valuable asset for any large international organization with ties to China, Japan or the Arab world.Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie