Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Oranje 2

Oriëntaalse Talen en Communicatie

Toelating
Je bent met verschillende diploma’s toelaatbaar bij Oriëntaalse Talen en Communicatie. Hieronder vind je de specifieke toelatingseisen.

Is Oriëntaalse Talen en Communicatie iets voor jou?

 • Ben je nieuwsgierig naar een oriëntaalse cultuur?
 • Wil je een brug slaan tussen oost en west?
 • Heb je gevoel voor talen en doorzettingsvermogen?
 • Kun je doelgericht werken, jezelf snel aanpassen en ben je representatief?

Dan is Oriëntaalse Talen en Communicatie de juiste keuze voor je.

De ideale OTC-student heeft aanleg voor talen. Verder moet je open staan voor sociale contacten, in staat zijn om in een team te opereren en beschikken over de flexibiliteit om te functioneren in een vreemde omgeving. Als je er plezier in hebt om ontwikkelingen in binnen- en buitenland te volgen, als je nieuwsgierig bent naar andere culturen en je de wereld ziet als je huis, dan ben je hier zeker op je plaats.
  

 

Toelatingseisen

Voor de opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie gelden de volgende toelatingsvoorwaarden:

 • Havo en vwo
  Iedereen met een havo- of vwo-diploma kan zich voor deze opleiding aanmelden. Elk profiel is goed, als het maar Nederlands en Engels bevat.
 • Mbo
  Wie een mbo-diploma heeft op niveau 4 is toelaatbaar.
 • Buitenlandse vooropleiding
  Met een gelijkwaardig buitenlands diploma kun je meestal worden toegelaten. Je kunt de opleiding schriftelijk verzoeken om te beoordelen of je diploma gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Heb je een buitenlands diploma van gelijkwaardig niveau, dan moet je Nederlands als moedertaal hebben en Engels beheersen op havo-eindexamenniveau. De examencommissie kan beslissen om je op te roepen voor een toelatingstoets Nederlands en/of Engels.

21+ toets
Als je niet aan de toelatingseisen voldoet, maar wel ouder bent dan 21 jaar, heb je het recht om een toelatingstoets aan te vragen. Deze 21+ toets bestaat uit twee rondes. De eerste ronde is een algemene kennis- en vaardighedentoets, die wordt afgenomen door een extern bedrijf. Hierop kun je je niet echt voorbereiden. Deze toets kun je op elk gewenst moment tijdens het studiejaar maken, op afspraak met het bedrijf. De kosten bedragen ± € 115. Als je door de eerste ronde heen komt, ga je door naar de tweede ronde die medio mei plaatsvindt. Tijdens deze tweede ronde wordt je talenkennis (m.n. Nederlands en Engels) getest. Ook een motivatiegesprek kan deel uitmaken van de tweede toetsronde. Als je beide toetsrondes met goed gevolg aflegt, mag je in september starten met de opleiding.

Aanmelden 21+ toets
Volg de normale inschrijfprocedure via Studielink. Zodra je aanmelding binnenkomt krijg je van ons de gegevens van het bedrijf toegestuurd dat de eerste toetsingsronde verzorgt. Je kunt zelf met het bedrijf een afspraak maken voor het afleggen van de eerste toetsronde. Als je slaagt, stuur je je slagingsbewijs voor 15 april naar Bureau Onderwijs van de faculteit International Business and Communication. Je wordt dan ingedeeld voor de tweede ronde van de toets. 

 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie