Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Oranje 2

Oriëntaalse Talen en Communicatie

Studieopbouw
Oriëntaalse Talen en Communicatie is een voltijdopleiding die vier jaar duurt.

Wat kun je verwachten in het eerste jaar?

Communicatie
Je focus ligt tijdens de vier jaar van de opleiding op vakken binnen het communicatiedomein; bedrijfscommunicatie, marketing-communicatie en interne communicatie. Je concentreert je tijdens de opleiding specifiek op de communicatie met bedrijven die gevestigd zijn in het Midden- of Verre Oosten of met bedrijven die zaken (willen) doen in deze regio.  Omdat je tijdens deze communicatieopleiding ook een Oriëntaalse taal studeert, ben je na je studie extra waardevol voor het bedrijfsleven, instellingen en overheden.

Eerste jaar
Studenten maken in het eerste jaar kennis met het vak van communicatieprofessional. Het eerste blok staat in het kader van een algemene introductie tot communicatie. In blok 2 richten je je dan op interne communicatie. Tijdens het derde blok focus je op marketingcommunicatie en in blok 4 op concern communication. Je werkt gedurende elk blok (meestal in groepsverband) aan meerdere praktijkgerichte opdrachten of casussen binnen het blokthema. Om deze opdrachten tot een goed einde te brengen, heb je naast kennis van de communicatievakken ook bepaalde vaardigheden nodig, zoals bijvoorbeeld Nederlandse- en Engelse taalvaardigheid, onderzoeksvaardigheden, presentatietechnieken en ICT-kennis. Je krijgt daarvoor gerichte skillstrainingen aangeboden. Naast deze skillslijn heeft iedere student drie hoofdvakken die hij wekelijks volgt: de Oriëntaalse taal van zijn keuze (Arabisch, Chinees of Japans), de cultuur van de regio die hij bestudeert, en het theorievak communicatie. In de hoofdfase (voor zover je niet voor study abroad, minor of stage uit huis bent) is dit eigenlijk hetzelfde.

Chinees, Japans of Arabisch
Voordat je met de opleiding start kies je de taal waarin je wordt opgeleid. Tijdens het eerste jaar van je studie besteed je meer dan de helft van je tijd aan het leren communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in de door jou gekozen taal. In het begin is dat vooral dagelijkse omgangstaal, maar later ligt de nadruk op  taalgebruik in een zakelijke omgeving: tekstverwerken, presenteren, vertalen, tolken, corresponderen en telefoneren in de oriëntaalse taal. 

  

 

De rest van de studie

In het tweede jaar specialiseer je je verder in de door jou gekozen taal. Je besteedt meer dan de helft van je tijd aan het leren communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in de gekozen taal.

Algemene vakken in jaar 2
Ongeacht het profiel dat je kiest zijn er diverse vakken die iedereen in het tweede jaar volgt. Dit zijn onder andere de volgende vakken:

  • Arabisch, Chinees of Japans
  • Engels
  • Kennis van land en volk
  • Communicatie
  • Marketing
  • Interculturele communicatie
  • Ondernemerschap in het verre oosten


Study Abroad
In het derde jaar van de opleiding ga je gedurende vijf maanden studeren in China, Japan of een land in het Midden-Oosten. Daar volg je een intensieve taalcursus aan één van onze partneruniversiteiten. Wonen en studeren in het oriëntaalse land betekent een intensieve kennismaking met het land, zijn bewoners en de taal die ze spreken. Je moet er rekening mee houden dat dit studieverblijf wel extra kosten met zich meebrengt (voor reis, verblijf en levensonderhoud), variërend van € 4.000 voor een verblijf in China of een Arabisch land tot maximaal € 7.000 voor Japan.

Werkstage
In het vierde jaar loop je ruim vijf maanden stage bij een bedrijf of organisatie in Nederland, in Engelstalig gebied of in China, Japan of een Arabisch land. Je schrijft na afloop een uitgebreid verslag over deze stage, waarin je blijk geeft van je kunde op het gebied van de oriëntaalse taal, internationale handel en/of communicatie.

Titel
Als je de opleiding succesvol afrondt, mag je de titel Bachelor of International Communication gebruiken.

 

Vincent, student

"Ik kom net terug van mijn stage in China. Deze ervaring was het harde studeren meer dan waard!

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie