Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
ict achtergrond

ICT Associate degree

De opleiding
ICT Associate degree is, naast HBO-ICT, een van de opleidingen van de faculteit ICT. 

De opleiding

Wat kenmerkt onze ICT-opleidingen?

 • Learning Community van studenten, docenten en professionals 
  Ad-ICT is meer dan een opleiding. Het is een community van ICT-studenten, ICT-docenten en ICT-professionals uit het werkveld die samen leren, kennis delen en werken aan projecten. In de learning community beschouwen we je als aankomende professional. Dan leer je al tijdens je studie om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen handelen, professionele ontwikkeling en het werken in een bedrijfsomgeving. De community bestaat uit een off- en online omgeving waar studenten, docenten en professionals elkaar ontmoeten.
 • Persoonlijke begeleiding
  Vanaf het eerste jaar krijg je een persoonlijke studieloopbaanbegeleider (SLB’er) toegewezen die jou tijdens je studie adviseert en begeleidt. Je wordt intensief ondersteund bij het vaststellen van je studieroute en de keuze tussen werken of verder studeren na het behalen van je diploma. 
 • Offline activiteiten
  Om je een leuke studietijd te bezorgen en je klaar te stomen voor het bedrijfsleven organiseren we verschillende offline activiteiten met een sociaal of carrièregericht karakter. Enkele voorbeelden zijn de introductieweek, het galafeest, de LAN-party, Sports@ICT, De ICT Draait Door, de bedrijvencontactdagen ICT en gastcolleges. Daardoor werk je naast je technische skills ook aan je sociale skills. Dat komt goed van pas als je afgestudeerd bent. Tijdens deze activiteiten kom je ook met oud-studenten van de ICT-opleiding en andere ICT-professionals in contact. Daardoor krijg je een goed beeld van wat je na je studie kunt verwachten en bouw je een groot netwerk op.
 • Online
  Ook online kom je als student in contact met onze docenten en ICT-professionals via de communitywebsite DoIT@Zuyd met een speciaal forum voor zittende studenten, via Facebook of LinkedIn.

Aan het woord

Marcel Schmitz, ICT-docent "Eigenlijk is Zuyd klein genoeg om persoonlijk te kunnen zijn en tegelijkertijd groot genoeg om professioneel te zijn. De sfeer tussen studenten onderling en ook met docenten is bijzonder goed. Dat merk je bijvoorbeeld bij onze learning community genaamd DoIT@Zuyd. In deze community komen studenten, docenten en professionals samen om deel te nemen aan allerlei leuke en nuttige activiteiten. Van een spelletje ‘Wie is de mol?’ tot aan een bedrijvencontactdag ICT waar bedrijven en studenten hun eerste contacten leggen voor een succesvolle start van hun carrière.”
Myrna Creemers, ICT-student "Het voelt heel eigen bij de faculteit ICT. Iedereen staat ervoor open om elkaar te helpen. Ook al ken je elkaar niet, je kunt altijd iets vragen aan een andere student of de docentenkamer binnenwandelen. Marcel is bijvoorbeeld niet mijn docent. En toch kan ik altijd bij hem terecht! Met vragen over projecten, maar ook om gezellig bij te praten. Ik vind het prettig dat de medewerkers van de faculteit ICT mij persoonlijk kennen en tijd voor mij vrijmaken.”

Proefstuderen

Inschrijven

Wat is een associate degree?

Ad-ICT

De Associate degree ICT (Ad-ICT) is een landelijk erkende tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs. Als je de opleiding hebt afgerond, ontvang je een diploma Associate degree ICT. 

Verschil met bachelor HBO-ICT

 • De Ad-ICT is een opleiding van 2 jaar. De bachelor HBO-ICT is een opleiding van 4 jaar.
 • De Ad-ICT leidt op voor specifieke beroepen, de bachelor opleiding is breder.
 • De Ad-ICT is praktischer van aard en er is minder aandacht voor onderzoek dan bij HBO-ICT. 
 • Bij de Ad-ICT kun je na een half jaar al kiezen voor een specifiek ICT-profiel. Bij de bachelor is dat pas na de propedeuse (1e jaar). 
 • Na het behalen van je Ad-ICT-diploma kun je nog doorstuderen en je bachelor diploma HBO-ICT halen.

Van Ad-ICT naar Bachelor HBO-ICT

Na afronding van de tweejarige Associate degree ICT is een overstap naar de bachelor opleiding HBO-ICT van Zuyd mogelijk. Dit vervolg omvat 2¼ of 2½ jaar (afhankelijk van het gekozen profiel in de bachelor HBO-ICT). 

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie