Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 4

Chemische Technologie

De opleiding Chemische Technologie is opgenomen in de nieuwe opleiding Applied Science samen met de opleidingen Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.

Chemische Technologie

Je hebt interesse in Chemische Technologie. In schooljaar 2015-2016 is deze opleiding, samen met de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie, opgegaan in de nieuwe opleiding Applied Science. Chemische Technologie is binnen de opleiding Applied Science herkenbaar als het afstudeerprofiel ‘Chemical Engineering’.

Is Chemical Engineering iets voor jou?
Vind je chemie interessant, maar pak je het graag wat groter aan en heb je een behoorlijke dosis technisch vernuft? Vind je scheikunde, natuurkunde en werktuigbouwkunde interessant? Dan is de afstudeerrichting Chemical Engineering vast iets voor jou.

Wat leer je?
Bij deze afstudeerrichting staat het chemisch productieproces centraal. Je leert hoe een laboratoriumexperiment wordt omgezet naar een grootschalig industrieel productieproces, waarbij met zo min mogelijk grondstoffen een zo hoog mogelijke productie wordt bereikt. Uiteraard beperk je de hoeveelheid afvalstoffen daarbij tot een minimum.
Maar chemische technologie hoeft niet altijd in het groot. MRT (micro reactor technologie) is het uitvoeren van chemische reacties in hele kleine buisjes.

Wat word je?
Je komt terecht in een ‘stoer’ beroep, waarin je je bewust moet zijn van de veiligheid en duurzaamheid. Je overziet een fabriek of installatie in zijn geheel, maar hebt ook oog voor de details. Denk bijvoorbeeld aan banen als: procestechnoloog, fabrieksmanager of productontwikkelaar in de chemische industrie.

Spreekt je dit aan?
Studeer dan Chemical Engineering binnen de nieuwe brede opleiding Applied Science. Kijk op de site van de opleiding Applied Science voor meer informatie.

Waarom één opleiding Applied Science?
De wereld van Applied Science is een creatieve en innovatieve wereld. Innovaties bereik je alleen als mensen uit verschillende vakgebieden samenwerken. Deze vakgebieden overlappen elkaar steeds meer.
De opleiding Applied Science is een vierjarige, brede opleiding. Er zijn vier verschillende afstudeerrichtingen: Biomedical Science, Material Science, Chemistry en Chemical Engineering. In het eerste jaar volg je van elke afstudeerrichting verschillende vakken zodat je een brede basis krijgt. Zo word jij opgeleid tot een ingenieur die flexibel en onderzoekvaardig is, iemand die over vakgebieden heen kan kijken en die kan samenwerken met mensen uit verschillende disciplines. Deze ‘nieuwe’ en brede ingenieurs zijn zeer gewild in het werkveld

Studiekeuze-app Prapp!
Wil jij weten welke richting binnen Applied Science het beste bij jou past? Download dan Prapp! Dit is een nieuwe landelijke studiekeuze-app waarmee je met behulp van verschillende testjes en interactieve games ontdekt welke richting het beste bij jou past.

Contact

Meer contactinfo

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie